Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nepal | Manaslu Rond (lodgetrek)
Zwaarte en risico's

Categorie 3

Deze 17-daagse tocht leidt over een pas van 5200 meter hoogte. Je hebt dus te maken met een periode hoogtegewenning. De Manaslu tocht is wat dat betreft goed opgebouwd: je begint laag en pas na een week ben je boven de 2500 meter. Tijdens de aanloop is het meestal vrij warm wat de tocht wat zwaarder maakt. Daarnaast zijn de paden over het algemeen van iets mindere kwaliteit, maar daardoor ook wel wat spectaculairder dan die Rond de Annapurna.
Ook zijn er wel wat kleinere ups en downs in de aanloop met hoogte verschillen tot 500 meter.
Vooral in het voorjaar ligt er soms veel sneeuw op de pas. Dat maakt het gaan dan veel zwaarder dan wanneer er geen sneeuw ligt of heel weinig. Onder “makkelijke” omstandigheden loop je op de dag van de oversteek ongeveer 7-8 uur. Ligt er veel sneeuw op de pas dan kan de looptijd wel 3-4 uur langer zijn.
Maar omdat de acclimatisatie geleidelijk is en het aantal loopuren de rest van de dagen nauwelijks boven de 6 uur uitkomt schalen we deze tocht in bij categorie 3.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord