Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Nepal | Mustang (lodgetrek)
Algemeen

Onder Nepalgangers is Mustang een legende. Gelegen aan de droge noordkant van het Annapurnamassief ligt een fascinerend landschap van diep uitgesneden canyons, prachtig geŽrodeerde zandsteenformaties in mooi oplichtende paletkleuren en bergplateaus met uitzicht op blinkend witte gletsjers.

Mustang

Het gebied is grotendeels woest, kaal en verlaten, maar heel indrukwekkend. De winderosie heeft wonderlijke sculpturen in het zachte kleurrijke gesteente gevormd. Van de vele forten en kloosters, voor het grootste deel overigens ruïnes, is een aantal nog dagelijks in gebruik. Langs Kagbeni loop je naar Chhusang waar je de eerste prachtig geërodeerde bergwanden hebt. De klim tussen Chele en Samar is pittig, daarna neem je de lage route langs het grotkloostertje van Ranchung naar Shyammochen. Elke dag is weer een hoogtepunt, in Ghiling staat een prachtig klooster, Ghemi is een oase, de rode rotsen van Dhakmar met de ontelbare nu ontoegankelijke grotwoningen, het uitzicht op Tsarang van Gar Gompa uit de 12e eeuw waar in de donkere ruimtes aparte beelden je aanstaren.

Lo Manthang

De hoofdplaats van Mustang, Lo Manthang ligt op 3800 meter en is omgeven door een dikke hoge muur met vierkante torens. De witte huizen hebben op de hoekpunten van de platte daken roodgeverfde chörten met daarop gebedsvlaggen, die aan lange stokken naar beneden wapperen. In vier dagen loop je volgens een andere route terug naar Jomosom. Je bezoekt onderweg o.a. het afgelegen klooster van Luri dat midden in een absurd landschap ligt van kale pinakels en vreemde rotswanden.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord