Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Peru | Cordillera Blanca
Algemeen

De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. Je rondt het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en heb je tijd om zowel oude Inca-ruÔnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.

Callejon de Huaylas en Alpamayo

Vanaf Lima brengt een busrit je de bergen in naar het mooie stadje Caraz. Om aan de hoogte te wennen maak je 3 dagtochten in de prachtige omgeving. Goed geacclimatiseerd trek je vervolgens in 13 dagen (waaronder een rustdag) rond de Alpamayo. Je komt daarbij over schitterende passen en dicht langs gletsjers. De oversteek over de Quara Quara pas is waarschijnlijk het meest spectaculair: condors zweven vlak boven onze hoofden, er staat een harde wind, ver beneden je twee bergmeren, één lichtgroen en de ander diepblauw met hoog daarachter de blinkend witte perfecte piramide van de Alpamayo. Langs het geweldige Santa Cruz massief kom je terug in Caraz wat inmiddels een beetje aanvoelt als thuis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord