Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash
Algemeen

Twee spectaculaire berggebieden van Peru worden in deze drieweekse reis gecombineerd. Je loopt drie dagen een acclimatisatietocht in de Cordillera Blanca en aansluitend negen dagen trekking rond de Cordillera Huayhuash.

ChavŪn

Een korte en pittige tocht brengt je in drie dagen van Huaraz naar de "overkant" van de Cordillera Blanca. Naast een goede indruk van deze bergketen en een prachtige pasoversteek krijg je een beter idee van het rijke culturele verleden van Peru in Chavín. Hier staat een indrukwekkend tempelcomplex van een mystieke beschaving van vóór de Inca-tijd. Van Chavín ga je per bus naar het schilderachtige stadje Llamac waar de tocht in de Huayhuash begint.

Cordillera Huayhuash

Al snel beland je in een wereld vol met gletsjers, hemelsblauwe bergmeren, groene "Andes"-weiden en rotsige bergpassen. Je steekt vijf passen over van ongeveer 4700 meter waar geregeld condors overheen zweven. Je kampeert op schitterende plekjes langs een heldere beek of bij een meer, met altijd een zicht op een witte top. De Yerupaja,tweede hoogste berg van Peru, domineert een groot deel van de tocht je blikveld. Op de Siula Grande speelt het ongelofelijke verhaal van Joe Simpson ("Over de Rand"). De dalen worden bewoond door Indiaanse herders wiens levensstijl door de huidige tijd niet is aangetast. Na driekwart rond te zijn gelopen eindig je in Cajatambo, een typisch Peruaans dorpje waar ook de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord