Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 6 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Verenigd Koninkrijk »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Schotland | the Cateran Trail
Algemeen

Deze tocht is een heerlijke introductie tot het wandelen in Schotland. Net ten zuiden van de hoge Cairngorms vormt deze route een niet te zware wandelvakantie met bagagevervoer langs boerderijen, kleine dorpjes en hier en daar een kasteeltje.

Via Edinburgh reis je makkelijk naar het begin van de tocht, het stadje Blairgowrie. Je kunt aan wat oude overblijfselen en de mooie landhuizen zien dat hier vroeger een bloeiende textiel industrie geweest moet zijn. De oevers van het ondiepe en heldere riviertje de Ericht maken al snel plaats voor paden door de glooiende landerijen. Hier en daar steek je een stukje heideveld over en na het piepkleine dorpje Kirkmichael wordt het gebied wat schaarser bewoond. Nu slingert het pad zich door open landschap omhoog naar de pas An Lairach. Bovenop zie je voor je uit de hoge bergen (met besneeuwde toppen in het voorjaar) van de Cairngorms en beneden je de vallei van de Shee. Door groene weiden met veel schapen loop je hier en daar langs een mooi kasteeltje. Over een hoogte met heidevelden, bossen en een mooi meer daal je af naar Kirkton of Glenisla. Via het oude stadje Alyth loop je door heel pittoresk landschap weer terug naar Blairgowrie. Op de terugweg naar Nederland blijf je nog lekker een dagje rondstruinen in het mooie en vooral gezellige Edinburgh, waar nog van alles te zien is.

Tijdig aanvragen!

Deze Schotland reis is mede door de enorme populariteit in combinatie met de noodzakelijke vele verschillende accommodaties, alléén door ons uit te voeren als men zich tijdig aanmeld. 
Tijdig betekent voor de periode half april t/m eind september minimaal 3 maanden van tevoren!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord