Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 6 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Verenigd Koninkrijk »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Schotland | the Cateran Trail
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer.

dag 1 Amsterdam Ė Blairgowry

Vlucht van Amsterdam naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Deze duurt ongeveer 1,5 uur. Er zijn ook vluchten vanaf Brussel. De vlucht kun je via ons boeken.
Vanaf Edinburgh vliegveld neem je de stadsbus aar het treinstation en vandaar reis je per trein naar Perth en verder per bus naar Blairgowry. Bij de eerste overnachting begint het arrangement van HT.

dag 2 Blairgowry naar de Bridge of Cally, 13 km, 3 uur lopen

Blairgowry is een klein stadje dat in de industriële tijd groter is geweest. Langs de rivier de Ericht kun je nog de oude fabrieksgebouwen zien uit die tijd. Ook de bijbehorende grote landhuizen liggen op de oevers van de rivier. Wanneer je de bebouwing verlaat begeef je je op boerenland waar je tussen de akkers door en langs boerderijen je weg vindt. Het laatste stuk loopt over een heideveld met als het geregend heeft een modderig pad. Bij de oude brug van Cally is een mooi hotelletje waar je, als er voldoende plek is kunt overnachten. Dit is hier de enige overnachtingsplek dus als het vol is reserveren we een hotelletje zo dicht mogelijk in de buurt, dat je per bus kunt bereiken, zodat je toch de volgende dag weer hiervandaan kunt vertrekken.

dag 3 Bridge of Cally naar Kirkmichael, 14 km, 4 uur lopen

Een heerlijke relaxte wandeldag door allerlei verschillende landschappen. Eerst loop je langs een boerenlandweg en daar na wisselen bos en heide elkaar af. Soms passeer je een oude boerderij, een andere keer een boerderijkasteeltje. Muurtjes met een dikke laag helgroen mos en een kleine meertje. Naarmate de dag vordert heb je meer en meer het idee dat het gebied schaarser bewoond wordt en het terrein wordt iets meer heuvelachtig. Kirkmichael is een oud en klein dorp met een paar gezellige accomodaties zoals een hotelletje, Bed en Breakfasts en een soort berghut.

dag 4 Kirkmichael naar Spittal of Glenshee, 14 km, 4 uur lopen

Vandaag verlaat je de bewoonde wereld en je zult het grootste deel van de dag geleidelijk omhoog lopen. De uitzichten worden mooier en ruige heidevelden en bossen wisselen elkaar af. Het is een prachtig pad dat zich over de heuvels naar boven slingert tot op een pas die de mooie naam draagt: An Lairig. Van hier heb je noordwaarts al een heel goed uitzicht op de –in het voor en najaar- vaak besneeuwde hogere bergen van het Cairngorms National Park. Beneden je, eigenlijk verrassend dichtbij zie je al de paar huizen van Spittal of Glenshee met naar rechts de hele groene en mooie vallei (Glen) van de rivier de Shee. Overnachting in het hotelletje of in een bed en breakfast iets verderop.

dag 5 Spittal of Glenshee naar Kirkton of Glenisla, 24 km, 6 uur lopen

Dit is een stevige wandeldag. Langs de river daal je langzaam af en je passert het spectaculaire kasteel van Dalnaglar. Op de mooie hoge grashellingen lopen talloze schapen vredig te grazen. Dan zie jet het oud oude stenen opgestroken vierkante kasteeltje van Forter. Dan ontstijg je het dal over verlaten heide heuvels en je wandelt langs het prachtige meertje van Auchintaple. Langzaam daal je dan af naar de vallei van Glenisla met de paar huisjes en het hotel van Kirkton.

dag 6 Kirkton of Glenisla naar Alyth, 18 km 5 uur lopen

In het noorden zie je in de verte nog de hoge heuvels van de Cairgorms terwijl je ontspannen door een weids landschap dwaalt over weiden en door bossen. Onderweg maak je misschien een praatje met een vriendelijke boer of boerin die het leuk vinden om iemand uit het buitenland te spreken. Alyth is een slaperig stadje waar een riviertje doorheen loopt. Mooie oude huizen en een typische streekkerk maken het tot een sfeervol geheel. Overnachting in een hotelletje of B&B.

dag 7 Alyth naar Blairgowry, 18 km, 5 uur lopen, bus naar Edinburgh

Per bus en trein naar Edinburgh. De laatste dag lopen om de cirkel rond te maken. Je kunt kiezen uit een langere of een kortere route. Die naar de Bridge of Cally is mooi en je loopt voor een deel over de kam van eenheuvel zodat je steeds mooie uitzichten hebt op de omgeving. Van het eindpunt kun je makkelijk de bus nemen naar Blairgowry en Perth en vandaar reis je met de trein naar Edinburgh waar we een hotelletje voor je reserveren.

dag 8 Edinburgh en naar huis

In deze trotse hoofdstad van Schotland is van alles te doen zodat je je prima kunt vermaken. Diverse musea, kerken, het fort boven op de grote rots (Castle Rock) en vele restaurants, pubs, er is eigenlijk teveel om op 1 dag allemaal te kunnen ontdekken. Voor meer info over Edinburgh kun je o.a. kijken op Wikipedia. Eind van de dag kun je de vlucht terug nemen naar huis.

Je kunt ook nog een nacht bijboeken voor € 60 p.p.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord