Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Tanzania | Mt Meru en Kilimanjaro Indiv
Algemeen

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Na aankomst bezoek je eerst enkele wildparken: Lake Manyara en de Ngorogoro krater. Na een overnachting in Arusha beklim je ter acclimatisatie de Mount Meru. Daarna is het tijd voor de 7-daagse beklimming van de Kilimanjaro.

Wildparken en Mt Meru

Op de hoge kant van de Riftvallei op een gemiddelde hoogte van 2500 meter ligt een groot gebied met een flink aantal oude vulkanen. We beginnen de reis met een gamedrive door  lake Manyara en de wereldberoemde Ngorongorokrater. Hier zien we waarschijnlijk leeuwen, gazelles, neushoorn, olifant, hyena’s etc. Daarna beklimmen we de Mt. Meru en vervolgens de Kilimanjaro.

Kilimanjaro

Zonder goede acclimatisatie is het niet goed mogelijk om de 5895 meter hoge top te halen. We nemen op deze tocht dan ook 2 dagen extra om het kansen op het halen van de top aanzienlijk te vergroten. Door verschillende klimaat en vegetatiezones lopen we over de minst bekende route omhoog naar de kraterrand en de top om aan de andere kant van de berg af te dalen. Vanaf ongeveer 3600 meter gaat het landschap over van boomloze hellingen naar de rotswanden waar gletsjers vanaf hangen. Eenmaal op de top, genietend van je prestatie en de schitterende uitzichten, ben je al gauw je intense vermoeidheid vergeten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord