Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Vietnam
Algemeen

Werelderfgoed Halong Bay, pagodes, tempels en kennismaken met de etnische minderheden van Vietnam. Een unieke combinatie. We vliegen naar Hanoi en maken twee meerdaagse wandeltochten. De eerste in het noorden in de bergen rond Sa Pa. De tweede ten zuidwesten van Hanoi in het Phu Luong National park, met authentieke dorpen waar nauwelijks westerse toeristen komen. Ook varen we op een exotische jonk door de idyllische HaLong Bay langs steil uit het water oprijzende eilandjes, bezoeken een druipsteengrot en maken een bijzondere wandeling dwars over Cat Ba Island. Samen met een aangenaam klimaat, prachtige groene bergen en afwezigheid van massatoerisme staat deze reis garant voor een fantastische ervaring.

Sa Pa en Mai Chau

In de Tolkineesche Alpen in het noorden ligt Sa Pa. De bevolking bestaat voornamelijk uit "Minority People" zoals de Black H’mong, de Red Do en Tay. De trek gaat langs en door rijstvelden en bamboebossen en geeft een goed beeld van het leven in de dorpen. We overnachten bij de lokale bevolking. (homestay). Ten zuid westen van Ha Noi ligt het Mai Chau gebied. De bevolking bestaat ook daar voornamelijk uit minderheden. Kleine stammen zoals de White Thai, de Long Skirt Yao en de Tay die hun oorspronkelijke klederdracht en cultuur zo veel mogelijk in ere proberen te houden. Ze leven voornamelijk van de landbouw en de valleien geven dan ook een zeer wisselend beeld van rijstvelden, akkertjes en bamboebossen. We bezoeken een aantal interessante dorpen waar we ook hier bij de lokale bevolking overnachtten. We lopen afwisselend over smalle bospaadjes en onverharde wegen uit de Franse koloniale tijd.

Ha Noi en Ha Long Bay

In Ha Noi verblijven we dicht bij het oude stadsdeel. In de wirwar van drukke kronkelende straatjes had elke wijk vroeger zijn eigen specialiteit: handel in specerijen, rijst, wierook, vis of smederijen. We bewonderen de vele pagodes en tempels. Liefhebbers kunnen naar een voorstelling in het beroemde waterpoppentheater. Ha Long Bay is een prachtig kustgebied met steil uit de zee oprijzende rotsen met diepe grotten, niet voor niets een werelderfgoed. We varen op een jonk tussen de eilanden door en bezoeken een prachtige druipsteengrot. Op Cat Ba Island maken we een bijzondere dagwandeling.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord