Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Wales | Glyndwr`s Way & Offa`s Dyke Path
Algemeen

Deze trek speelt zich voor het grootste deel af in Powys het minst bevolkte deel van Wales. Het combineert 5 dagen Glyndwrís Way en 2 dagen langs een mooi stuk van Offaís Dyke Path. Onderweg veel rust en natuurschoon afgewisseld met landerijen, kleine dorpjes en gezellige onderkomens.

Dichtbij, vriendelijk, toegankelijk, betaalbaar en toch heel bijzonder. Zo zou je Wales kunnen omschrijven. Van april t/m oktober kun je hier terecht voor heerlijke wandelingen om er even helemaal uit zijn. Via de luchthavens van Birmingham, Manchester of in het zuiden Cardiff of Bristol is Wales zeer makkelijk en betaalbaar te bereiken. Een goed netwerk aan treinen en bussen maakt de startplaatsen voor de lange afstandswandelpaden goed bereikbaar. De mensen zijn erg vriendelijk, open en altijd in voor een praatje. Iedereen spreekt Engels, een minderheid beheerst nog het Welsh, hoewel het tegenwoordig weer een verplicht vak is op school. De plaatsnamen lijken vaak onuitspreekbaar maar de mensen zullen je graag uitleggen hoe het de bedoeling is.  Het weer komt overeen met het Nederlandse weer waarbij wisselvalligheid kenmerkend is: zon en regen wisselen elkaar af. Vooral het centrale heuvelachtige en bosrijke deel van Wales is dun bevolkt en dat maakt het tot een ideale wandelbestemming.
De route start in Machynlleth, een stadje van 2000 inwoners dat je bereikt met het spoor vanuit Bristol of Manchester. De hele route loopt over heuvels en door dalen, nu eens met een mooi uitzicht dan weer langs een meanderende rivier. Je loopt over golvend heuvelland, heidevelden, door naaldbossen over bergpaden en landweggetjes.
Glyndwr’s Way en Offa’s Dyke Path zijn 2 van de bekendste “National Trails”. Wij hebben de 2 mooiste stukken van beide trails samengevoegd tot één HT reis door Wales. Tijdens de  wandeldagen zie je verrassend veel verschillende landschappen, bossen, venen, heidevelden, weilanden, dorpjes en stadjes. Je kunt niet op alle stopplaatsen overnachten zodat je soms een stukje met de taxi vervoerd zal worden naar je slaapplaats en/of naar de startplaats van de wandeling. In een kleine week loop je zuidoostwaarts over de Cambrische bergen naar het stadje Knighton waar je op de Offa’s Dyke stuit. Deze aarden wal is als verdediging opgeworpen tegen de wilde Welshmen in het westen. De overblijfselen zijn op deze tocht nog goed te zien. Dit gebied is overigens uitgeroepen tot Area of Outstanding Natural Beauty. Knighton, Montgomery en Welshpool zijn leuke stadjes waar je ook nog kastelen, ruïnes of mooie kasteeltuinen kunt bezichtigen. Hier verblijf je in kleine hotelletjes terwijl je in de dorpjes overnacht in B&B. Natuurlijk kun je op de meeste plekken ’s avonds naar de pub waar het altijd warm en erg gezellig is.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord