Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Wales | Glyndwr`s Way & Offa`s Dyke Path
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer.

dag 1 reizen naar Machynlleth (uitspreken: Machantleth)

Heb je eenmaal gekozen voor een aanvliegluchthaven dan geven we je het beste reisadvies met openbaar vervoer om bij het startpunt van de reis te komen. De vlucht kun je via HT Wandelreizen boeken.

dag 2 Machynlleth naar Dylife (uitspreken Dielieffť) 7 uur lopen

Machynlleth is een markant stadje in het westen van Wales. Het heeft mooie huizen en een museumpje dat gewijd is aan de grote held Glyndwr (uitspreken “Glindoer”), Prince of Wales, die het rond het jaar 1400 op durfde te nemen tegen de Engelsen. Hij heeft ook de naam gegeven aan het pad dat we de eerst 5 dagen zullen volgen. Over Romeinse treden lopen we omhoog uit het dal, mooi uitzicht op het stadje. Pas op voor wilde zwijnen. Over een pasje met een mooi uitzicht gaat het en dan nogal up en down. Een steile stijging naar een hoger gelegen gebied leidt je naar Glaslynmeer wat een bijzondere en weidse plaats is. Vervolgens daal je langzaam af langs een mooi riviertje naar Dylife. Hier is maar 1 pub/B&B die niet al te hoog staat aangeschreven. In overleg boeken we hier of in LLanidloes waar je de volgende dag naar toeloopt.

dag 3 Dylife naar LlanidloŽs (uitspreken: GlanidloŽs)

Weer meteen omhoog over een riviertje en dan een bos in. Je krijgt nu zicht op het behoorlijk grote stuwmeer Llyn Clywedog waar op gezeild wordt. Bij de stuwdam daal je af en ga je onderlangs over de outlet heen. Hier zie je overblijfselen van een oude loodmijn. Het laatste stuk voert je over landerijen en langs kleine buurtschapjes naar Llanidloes waar we in een hotelletje overnachten.  

dag 4 LlanidloŽs naar Abbey-cwm-hir (cwm uitspreken als koem, w=oe)

Deze dag kenmerkt zich ook door behoorlijk stijgen en dalen. Veel bewoning is er niet en het is heerlijk stil op de route. Op wat boerderijen na is het een prachtige verlaten route over heidevelden en door bos. Abbey-cwn-hir is een heel klein plaatsje met een mooi kerkje. Er is hier geen overnachtingsmogelijkheid en dus wordt je opgehaald door een taxi om je naar de boerderij in Felindre te brengen of als die vol is terug naar Llanidloes.

dag 5 Abbey-cwm-hir naar Felindre, 7 uur lopen

Vanuit het dal van de Bachelbeek klim je rustig aan naar een uitzichtspunt op ongeveer 480 meter: Ysgwdd-ffordd. Over heidevelden en openland passeer je de paar huizen van Llanbadarn Fynydd. Hier steek je ook de A483 over om vervolgens weer een paar uur door te brengen in de stilte van de prachtige heuvels van Wales.

dag 6 Felindre naar Knighton, 6 uur lopen

Een schitterende dag! Vanaf de boerderij in Felindre loop je meteen de heuvel op naar een hoogland waar je makkelijk kunt verdwalen in slechtweer omstandigheden. Over de Black Mountain en Beacon Hill loop je over uitgestrekte velden . De route is wel goed aangegeven maar je moet toch goed opletten zeker in dichte mist. Er zijn meer paden dan Glyndwrs Way en je kunt makkelijk fout lopen. De oversteek over dit kale en uitgestrekte  plateau geeft je het gevoel van weidsheid en verlatenheid, rust en één zijn met de natuur. Na een paar uur daal je weer af naar wat meer bewoonde streken. Op Llangunllo station kun je het laatste stukje op de trein stappen als je moe bent of wat meer van het stadje Knighton wil zien, want daar ga je overnachten. Deze trein moet je dan wel zelf op het station met armgebaren stoppen! Knighton is een mooi oud stadje en hier is ook een informatiecentrum voor het Offa’s Dyke Path gevestigd. Leuk om eens binnen te lopen. Glyndwr’s Way stopt hier en we gaan morgen over op Offa’s Dyke Path in noordwaartse richting.  

dag 7 Knighton naar the Drewin (of Montgomery), 6-7 uur lopen

Vandaag een heerlijk wandeldag met veel up and down. Meteen nadat je Knighton hebt verlaten vind je boven op de heuvel de restanten van Offa`s Dyke. Op deze dag is deze verhoging in het landschap bijna de hele tijd goed te zijn, soms wat vlakker maar soms ook wel een paar meter hoog (naast de uitgegraven greppel). Bovenop de heuvels steeds een prachtig uitzicht en beneden vind je dan weer een enkele oude boerderij, een bruggetje over een beek en een mooie oude boom waaronder je kunt rusten. The Drewin is een boerderij waar je kunt overnachten. Is die vol dan moeten we in de buurt iets reserveren en het kan zijn dat je in Montgomery belandt.

dag 8 the Drewin naar Welshpool , 6 uur lopen

Montgomery is nog een leuk oud stadje met een kasteeltje waar je doorheen kunt lopen als je dat wil. Is iets van de route af.
Verder gaat het noordwaards over landerijen en gehuchten naar Welshpool. Dit is een interessant stadje met vele bezienswaardigheden zoals een Heritage trail, mooie tuinen en een kasteel en ook een leuk centrum met winkeltjes van allerlei soort.

dag 9 Welshpool terug naar Nederland

Vandaag reis je terug naar Nederland. Het handigst is het om met de trein naar Manchester te rijden (goede verbinding meermaal daags) en vandaar terug te vliegen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord