Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Marokko

Marokko is ruim tien maal zo groot als Nederland en heeft langs de kust een mediterraan klimaat wat naar het oosten en zuiden langzaam overgaand in een woestijnklimaat in de Sahara. Marokko leent zich perfect voor een wandelvakantie en we hebben er dan ook een ruim aanbod van reizen waarin de verschillende zuidelijke bergketens centraal staan. Onder Marrakech vind je naar het zuiden het Hoge Atlas-gebergte met toppen tot boven de 4000 meter. Nog verder zuidelijk ligt de Anti Atlas, een wat lagere en veel oudere bergketen. Rond Tafraoute vind je een spectaculair rotslandschap van bruinrood graniet en meer naar het oosten, bij Ouarzazate, ligt de Jebel Saghro waar het landschap surrealistisch is door wind en zand geërodeerde grillige rotsformaties. Nog verder naar het zuiden begint de uitgestrekte Sahara-woestijn.

Tijdens de wandelreizen Marokko maken we kennis met het karavaangevoel als je met de beladen kamelen wekenlang van de ene oase naar de andere trekt. In Marokko liggen de bergketens op de rand van de Sahara zodat we mooie combinaties kunnen maken met bergwandelingen en het beklimmen van een top. We leren iets over tradities bij de theeceremonie en wanneer er brood wordt gebakken in het hete zand.

Onze wandelreizen Marokko

sorteer op

Marokko  | Tafraoute

Wandelreis Marokko | Tafraoute

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 850 1 zwaarte 
Marokko | Saharatocht

Wandelreis Marokko | Saharatocht

Als het weer in Nederland donker en koud wordt, ligt er op relatief korte afstand een prachtig woestijngebied waar je je helemaal kunt opladen. Deze 10-daagse trektocht voert je over uitgestrekte steen- en grindvlakten, door golvende zandduinen langs het Jebel Bani gebergte. Vergezeld door kamelen met hun drijvers, een gids en kok, maak jij onderdeel uit van onze kleine karavaan.
15-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 895 3 zwaarte 
Marokko  | Jebel Saghro

Wandelreis Marokko | Jebel Saghro

De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, gelegen achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. In de wintermaanden tref je er de AŪt Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten. Het is een nog weinig bezocht gebied waar grillige, door wind en zand geŽrodeerde rotsformaties, het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. Tussen ezels en kamelen heb je het gevoel rond te dwalen in het oude testament.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 750 2 zwaarte 
Marokko | Jebel Toubkal

Wandelreis Marokko | Jebel Toubkal

`s Zomers als het in Marrakech erg heet is zoeken wij verkoeling in het Hoge Atlasgebergte. Een ruig berggebied met vaak besneeuwde toppen en diepe kloven, afgewisseld door groene valleien met lemen Berberdorpen. Ten zuiden van de rode koningsstad Marrakech rijzen de bergen uit het landschap op. Deze tocht voert je langs en tot bovenop de top van de hoogste berg van Noord-Afrika, de Toubkal op 4167 meter hoogte. We lopen door groene valleien met veelkleurige Berberdorpjes en steken passen over van 3000 meter, waar we alleen nog een herder met zijn kudde tegenkomen.
15-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 695 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord