Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 6 2
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Marokko »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Marokko | Tafraoute
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan genoodzaakt zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 aankomst in Marrakech

Na uit het vliegtuig gestapt te zijn, begint onze reis in Marrakech. Hier zullen we tegen de avond aankomen. `s Avonds kunnen we dan voor het eerst kennis maken met het spektakel op het grote plein Djemaa-el-Fnaa.

dag 2 Marrakech, vrije dag

Deze dag is voor iedereen vrij te besteden; je kunt bijv. een stadsgids huren voor een rondleiding door de medina, met bezoek aan de eeuwenoude koranschool en de leerlooierijen. Er zijn veel bezienswaardige musea en oude paleizen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon door de souks slenteren op zoek naar souvenirs of simpelweg neerstrijken op een terrasje om de drukte op de Djemaa-el-Fna te aanschouwen.

dag 3 Marrakech - Ait Moussa, minibus

Transfer per minibus naar de Anti-Atlas. We nemen de ďsnelwegĒ naar Agadir en nemen op enig moment de afslag Ait Baha. Naast de gids (waarmee we in Marrakech reeds kennis hebben gemaakt), ontmoeten we nu onze keukenploeg en worden we getrakteerd op een Marokkaanse maaltijd. We overnachten in tenten aan de rivier bij Ait Moussa.

dag 4 Ait Moussa Ė Targa ín Touchka, lopen 5 tot 6 uur, stijgen 200 meter

De komende dagen zullen we steeds rond de klok van 07.00 uur opstaan, onze spullen inpakken en de tenten afbreken, waarna we in de grote tent ontbijten alvorens we op pad gaan.
Vandaag lopen we door een prachtige en weidse kloof. Omdat er vandaag niet veel hoogteverschil optreedt is dit een uitermate geschikt traject om in te lopen en te wennen aan het ritme van de komende dagen. De mooie omgeving en de prachtige kleuren prikkelen onze zintuigen en de aangename temperatuur voelt heerlijk aan. We overnachten op een mooi plateau net boven het plaatsje Tag’n Tichka met uitzicht op de omgeving en een stukje van het traject dat ons te wachten staat.

dag 5 Targa`n Touchka - Tagdicht, lopen 6 uur, stijgen 750 meter

Langs prachtige groene akkertjes en palmbomen komen we bij een beek die we twee keer oversteken. Door het nauwe dal volgen we de beek omhoog naar een pasje op zo’n 750 meter. We dalen af naar het dorp Amzis waar we lunchen. Daarna volgen we een rotsachtig pad door een prachtige nauwe kloof en steken de beek een paar keer over. Geholpen door grote keien en hulpvaardige handen is dat geen probleem en hoeven de schoenen meestal niet uit. Steile rotswanden rijzen omhoog en het is weer een verrassende dag met zeer gevarieerd landschap. We kamperen nabij enkele berberhuizen.

dag 6 Tagdicht - Aguerd n`Ozro, lopen 5 uur, stijgen 800 meter

We gaan vanaf onze overnachtingplaats 100 meter omhoog naar een pas op 1300 meter. Hiervandaan kunnen we bij helder weer de top van de Timzguidiwine zien. Overmorgen staat de beklimming van deze top op ons programma. We dalen door de velden af naar een kleine nederzetting. We genieten weer van het mooie uitzicht en het Berberdorpje zal mooie plaatjes voor thuis opleveren. We volgen opnieuw een nauwe en spectaculaire kloof, nu omlaag over een steil, maar goed rotspad en weer worden we verrast door de prachtige uitzichten. Evenals gisteren kruisen we weer een beek, waarbij we ons van steen naar steen voortbewegen, en klimmen zo’n 600 meter omhoog naar onze kampeerplek. Onderweg komen we een klein winkeltje tegen waar we eventueel een frisdrankje kunnen kopen. De kampeerplek ligt voor een grote rots net na een pas (1500 meter) en geeft uitzicht op een deel van de route die we morgen zullen volgen. Vlak bij het kamp bevindt zich een klein stroompje, maar het is niet zeker of er voldoende water is. Drinkwater om te koken en onze flessen te vullen wordt daarom met de jeep omhoog gebracht vanuit het dal. Zodra het donker is, kunnen we van een prachtige sterrenhemel genieten. Doordat we op grotere hoogte kamperen, wordt de nacht kouder en een stevige wind is op deze plek niet ongewoon.

dag 7 Aguerd n`Ozro - Ait Iften, lopen 3 uur, stijgen 350 meter

Vandaag een korte dag, zodat we ons kunnen voorbereiden op de klim van morgen. Een afwisselende route door dorpjes en velden. We komen vroeg aan op onze campsite net buiten het dorp waar we zullen lunchen. De middag kunnen we benutten voor een wandeling in de omgeving, en als er voldoende regen is gevallen in de periode voorafgaand aan de trek dan bestaat de mogelijkheid om wat kleren te wassen, zelf een bad nemen in het stroompje, of lekker te luieren, lezen, schrijven etc. Omdat we vandaag net zoveel gestegen als gedaald zijn ligt onze overnachtingsplek ongeveer op gelijke hoogte als de voorgaande kampeerplek (+/- 1500 meter).

dag 8 Ait Iften - Tagodight via de Timmzguidiwine (2300 meter), lopen 7 tot 8 uur, stijgen 800 meter

Vandaag de meest sportieve dag van de tocht. Vanuit het kamp gaan we omhoog via de (misschien besneeuwde) noordhelling. Een smal pad voert ons naar een eerste plateau met uitzicht op de top. Daarna een spectaculaire oversteek naar een volgend plateau. Hier en daar een beetje klauteren, maar er zijn altijd een paar hulpvaardige handen in de buurt voor wie dat nodig mocht hebben. Vanaf het tweede plateau kijken we in het dal waar we na de beklimming heen gaan. We draaien nu langs de zuidhelling van de berg richting de top. Ook hier af en toe handen- en voetenwerk. Vanaf de top prachtig uitzicht over de Anti-Atlas en bij zeer helder weer reikt dit tot Agadir. Na de top ruim 900 m. afdalen naar Tagodight. Een pittige afdaling, maar het uitzicht maakt het meer dan de moeite waard. ’s Avonds nemen we de gelegenheid om afscheid te nemen van onze begeleiders en het prachtige gebied waar we deze dagen hebben mogen vertoeven.

dag 9 Tagodight Ė Tafraoute en Blauwe Rotsen - Agadir , lopen 3 uur, stijgen 250 meter. Minibus 3 uur

We lopen over een breed pad het dorp uit en dalen af naar een uitgestrekte vallei met veel palmen. De rotsen zijn grillig en één ervan ziet er, met een beetje fantasie, uit als een leeuwenkop. Na de lunch nog een beetje omhoog en door de chaos van granietblokken die zo karakteristiek zijn voor de omgeving van Tafraoute bereiken we de palmerij van dit plaatsje. Mogelijk zien we hier nog wat bedoeïenennomaden, die hun karakteristieke bruine tenten in de schaduw van de grote rotsblokken hebben opgezet.. Een meer woestijnachtig landschap, en het is duidelijk dat de Sahara hier zijn invloed heeft. Éénmaal bij Tafraoute aangekomen staat de minibus op ons te wachten om ons naar de Blauwe Rotsen te brengen (+/- 30 minuten). Hier lopen we een klein uurtje rond terwijl onze begeleiders voor de laatste keer een uitstekende lunch voor ons klaarmaken. Na de lunch stappen we opnieuw in de minibus en rijden terug naar Tafraoute. We nemen nog even de tijd om rond te kijken in Tafraoute en op zoek te gaan naar een paar `babouches` (leren sloffen) die hier het beste uit heel Marokko zouden zijn, rood en versierd voor de vrouwen, okergeel voor de mannen. Ook is er een keur aan andere mooie souvenirs te vinden zoals tapijten, tajineschotels, antieke gebruiksvoorwerpen, lederwaren, koper- en zilverwerk, sieraden, etc. Vervolgens rijden we in 3 uur naar Agadir, alwaar we overnachten in een comfortabel hotel. We nuttigen een laatste maaltijd met elkaar en strijken misschien nog neer op gezellig terras ter afronding van deze mooie reis.

dag 10 Agadir, vlucht naar Amsterdam (via Casablanca)

Na een zeer vroeg ontbijt vertrekken degenen die terug naar Nederland vliegen naar het vliegveld van Agadir. Met een overstap in Casablanca vliegen we terug naar Nederland waar we vroeg in de middag landen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord