Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 10 3
VERTREK TERUG REISSOM
16 november 30 november € 895,- **
21 december 04 januari € 895,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Marokko »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Marokko | Saharatocht
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

Bij groepen vanaf 11 personen gaat er Nederlandse reisbegeleiding mee. Bij groepen kleiner dan 11 personen wordt de reis uitgevoerd met alleen lokale reisleiding. E-tickets worden uiterlijk een week voor vertrek per e-mail toegestuurd.

Visum en paspoort

Voor Marokko is geen visum nodig. Het paspoort moet tenminste geldig zijn tot 3 maanden na vertrek uit Marokko.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/marokko waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

In de zomer is het in Marokko 2 uur vroeger dan in Nederland, in de winter 1 uur.

Klimaat

We voeren deze trektocht uit in de wintermaanden, van oktober t/m maart. Juist in de winter als het in Nederland donker en koud is kun je jezelf in de woestijn, met veel licht en zon, weer helemaal opladen. Heerlijk wandelweer met overdag vaak temperaturen van 20 tot ruim 30 ºC en bijna altijd zon. Als de zon ’s avonds weg is, koelt het echter in de winter snel af. In december, januari en februari is er zeker kans op nachtvorst. Ook ’s morgens is het dan nog koud en zijn een winddichte/warme jas, handschoenen en muts geen overbodige luxe. Evenals een warme slaapzak! (tot min 5ºC). Ook kan het in de woestijn flink waaien waarbij de wind soms fijn zand meevoert. Een ‘sêche’ (grote katoenen sjaal voor om je hoofd) ter bescherming tegen wind en zand is aanbevolen.

Gemiddelde temperatuur in de periode oktober - maart;

Marrakech
15 tot 35° C overdag
5 tot 15° C ‘s nachts

Woestijn
15 tot 35° C overdag
5 tot - 5° C ’s nachts

Ouarzazate
10 tot 30° C overdag
0 - 10° C ‘s nachts

Elektriciteit en mobiele telefoon

In de grotere steden is dat vaak 220 volt, maar op het platteland kan het wisselen van 110 of 220 volt. Er kan eventueel mobiel gebeld worden vanuit Marrakech, Ouarzazate en soms tijdens de tocht nabij M`hamid. Het opladen van batterijen kan in Marrakech en Ouarzazate. Nederlandse stekkers passen, mits geen randaarde stekkers.

Geld voor op reis

1 € is ruim 10 DH (Marokkaanse dirham). Op het vliegveld bij aankomst in Marrakech is er gelegenheid om te pinnen. Euro’s wisselen kan ook. Ook in het centrum dicht bij het hotel is er een pinautomaat. Tax free shops op vliegvelden in Marokko accepteren geen dirhams (wel euro’s, dollars, creditcard). Dirhams mogen officieel niet uitgevoerd worden. Voor terugreis dirhams dus terugwisselen. Aanbevolen bedrag om bij aankomst te pinnen/wisselen is ± € 100,--. ( exclusief souvenirs & alcoholica) De richtlijn voor de fooien is ± € 40,-- (is inbegrepen bij ± € 100,--).

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Verblijf

In Marrakech en Ouarzazate verblijven we in eenvoudige hotels. De kamers hebben eigen douche en toilet. In het hoogseizoen (de vakantieperiodes in Nederland) is het niet mogelijk om een 1-persoonskamer te reserveren. Tijdens de trek slapen we in tenten.

Maaltijden

In Marrakech en Ouarzazate is het ontbijt inclusief. De overige maaltijden in de steden zijn voor eigen rekening. Tijdens de trek zijn alle maaltijden inclusief, ook tijdens de rijdagen.

Uitrusting

Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen.

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken).
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt.
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in.
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig.
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.
* Bij zwaardere trektochten (5 stippen of meer) is een zwaardere uitvoering aan te bevelen.

(Dag-) rugzak
Je kunt je bagage laten dragen tot 12 kg. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer). 

Slaapzak en matje
 Voor alle tochten is een goede slaapzak tot - 5 of - 10° C (dons of kunststof zoals bijvoorbeeld hollofil) onontbeerlijk.
Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligcomfort. De voorkeur gaat uit naar een slaapmatje met een gesloten celstructuur (i.v.m. isolatiewaarde en niet opzuigen van vocht) of een zogenaamd zelfopblazend matje van bijvoorbeeld Thermarest of een ander merk.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes
~ slaapmatje + slaapzak (minimaal warm tot -5°C)
~ eventuele lakenzak van bijv. zijde, flanel of fleece
~ warm, winddicht jack
~ lange broek
~ korte broek (voor vrouwen in een moslimland “not done”) of kuitbroek
~ enkele T-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen
~ ondergoed
~ warme trui
~ handschoenen
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen
~ zwembroek / badpak (het hotel in Ouarzazate heeft een zwembad, anders niet nodig)
~ maillot, legging of pyjamabroek
~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek
~ toiletartikelen
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter)
~ zakmes
~ zaklamp (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!)
~ evt. wandelstok (telescopisch)
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (voor verbranden van je toiletpapier in de natuur)
~ maandverband/tampons
~ zeep en/of desinfectiegel
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje)
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en (bivak)muts
~ zonnebril
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden
~ hangslotje om plunjezak af te sluiten
~ dagrugzak minimaal 35 liter

moneybelt of halstasje met:
~ paspoort
~ inentingsboekje
~ ticket
~ geld, pinpas en eventueel traveller cheques
~ verzekeringsbewijs + alarmnummers
~ 2 pasfoto’s (voor het geval dat)

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Persoonlijke EHBO / medicijnen

Azaron, lidocaïnezalf : bij insectenbeten
Sterilon/betadine-iodium : wondontsmetting
Leukoplast/ second skin : blaarpreventie
Hansaplast : bij wondjes
Paracetamol : pijnstiller 
Deet of ander merk : insectenafweermiddel
Zonnebrandolie/-crème : minimaal factor 30
Lippenbescherming : zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor
Isostar o.i.d. : zoutcompensatie als gevolg van m.n transpiratie
Jodium of Hadex : waterontsmetting
Rekverband, knieband : bij knieproblemen
Arnica of SRL-gelei : bij kneuzingen, spierpijn
Norit : bij lichte darmklachten
Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten`
ORS : ter voorkoming van uitdroging bij diarree
Strepsils : bij schrale keel
Reddingsdeken : in geval van nood

Bagagevervoer

Tijdens de looptocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd op de rug van lastdieren en is dus veel aan schuur- en drukbewegingen onderhevig. Alles wat kwetsbaar is moet dus goed verpakt meegenomen worden. Omdat er vanuit Nederland vaak tenten, medicijntonnen etc meegaan naar Marokko, vragen we onze deelnemers om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is excusief handbagage). De overige kilo`s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage. Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord