Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Midden-Oosten

Tijdens een wandelreis in het Midden-Oosten maak je kennis met de uiterst vriendelijke bevolking, prachtige landschappen en uiteraard werelderfgoed als dat van Petra in Jordanië. De woestijnen hebben een gevarieerd landschap van hoge bergen tot schitterende wadi`s met dichte begroeiing. Daarnaast hebben alle grote beschavingen hun sporen nagelaten in het Midden-Oosten zodat je als het ware door een levend geschiedenisboek heen wandelt.  

In Jordanië staan twee wandelreizen op het programma. Een complete rondreis laat je kennis maken met alle aspecten van dit levendige land: van een oude Romeinse stad, de verschillende wadi`s, spectaculaire kloven uitgesleten door de rivieren van de hoogvlakte en ieder met een eigen karakter. Altijd is een deel van de trektocht door de woestijn van Wadi Rum. In Oman trekken we door het Djabal Achdar Gebergte en de woestijn van de Wahiba Sands.

Onze wandelreizen Midden-Oosten

sorteer op

Iran | Alamkouh en Damavand

Wandelreis Iran | Alamkouh en Damavand

Iran is een heel veelzijdig land als het aankomt op natuur en cultuur. Het heeft een heel eigen aard. In het noorden zijn oerbossen te vinden en hoge bergen, naar het zuiden toe steeds meer overgaand in zeer hete en gortdroge woestijnen. De IraniŽrs zijn vriendelijk, behulpzaam en verdraagzaam t.o.v. toeristen. Geen opdringerige verkopers die je blijven achtervolgen maar wel professionele en goed opgeleide mensen die ons van dienst zijn tijdens de reis. Het land heeft een goed wegennet naar de diverse bestemmingen en dat maakt het tot een prettig land om rond te reizen. Op deze reis gaan we proberen op een zo goed mogelijke manier de hoogste berg van Iran te bedwingen. Dat is 5617 meter hoge zwavel uitstotende Damavand vulkaan. Om dit zo succesvol mogelijk te laten zijn maken we eerst verschillende acclimatisatietochten o.a. op de ruim 4800 meter hoge Alamkouh.
17-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1975 4 zwaarte 

Wandelreis

In JordaniŽ kun je nog ťťn zijn met de natuur. Tijdens de 10 dagen wandelen ervaar je de rust en de stilte waar wij in het westen soms zo naar verlangen. We genieten van de overweldigende landschappen van de wadiís, woestijn, de gastvrije bevolking en de schoonheid van oude monumenten zoals in Jerash en in het UNESCO werelderfgoed Petra.
15-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 1795 2 zwaarte 

Wandelreis

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1575 2 zwaarte 
Oman | Bergen en woestijn

Wandelreis Oman | Bergen en woestijn

Op het Arabisch schiereiland, ingeklemd tussen de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedie ArabiŽ en Jemen, ligt het Sultanaat Oman. De rijke geschiedenis en de prachtige landschappen, variŽrend van steile bergen tot goudkleurige zandstranden en een volmaakte woestijn, maken dit tot een fascinerende reisbestemming. Tijdens onze reis door Oman gaan we op avontuur in de bergen en in de woestijn. Naast een bezoek aan Muscat en Nizwa maken we een prachtige meerdaagse trekking van het Jebel Akhbar massief naar de Jebel Shams en we trekken twee dagen uit om met kamelen door de Wahiba Sands te trekken. Een afwisselende wandelreis door Oman die garant staat voor een geweldige beleving!
14-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2995 4 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord