Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
10 6 2
VERTREK TERUG REISSOM
23 november 02 december € 1850,- **
29 december 07 januari € 1850,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Jordanie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis JordaniŽ | Woestijn
Algemeen

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.

Eerst wat cultuur.....

Na eerst een nacht in een goed hotel in Amman te hebben doorgebracht rijden we de volgende dag naar Baidha (“little” Petra) in het zuiden. We stoppen onderweg even bij Mt. Nebo waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag en in Madaba waar we de mooiste vloermozaïeken van Jordanië -uit de Byzantijnse tijd- kunnen bewonderen. Na een dag in Petra beginnen we echt aan het wandelavontuur van 5 dagen. Een jeep zorgt voor het bagagevervoer en een kok schotelt ons elke dag formidabele maaltijden voor.

De woestijntocht

Geen Jordanië reis zonder een bezoek aan Petra. Via de spectaculaire “achteringang” lopen we de 40 km2 grote archeologische stad binnen. We bekijken o.a. het Klooster, de Romeinse tempel, de mozaïekvloeren van de Byzantijnse kerken en natuurlijk de grote regeringsgebouwen in het centrum in het grote amfitheater. Van Petra lopen we de rest van de tocht aan de lage westkant van het plateaumassief door schitterende kloven, langs bizarre rotsformaties en hoge zandduinen. Soms ontmoeten we ineens een bedoeïen op z’n kameel of een herder met z’n schapen. Het landschap is hier verder absoluut leeg en we kunnen ons vergapen aan de prachtige sterrenhemels als we ’s avonds voldaan bij een kampvuurtje zitten te mijmeren.. We eindigen de tocht in het legendarische Wadi Rum waar temidden van veelkleurige zandduinen vreemd gevormde rotstorens oprijzen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord