Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Iran | Alamkouh en Damavand
Algemeen

Iran is een heel veelzijdig land als het aankomt op natuur en cultuur. Het heeft een heel eigen aard. In het noorden zijn oerbossen te vinden en hoge bergen, naar het zuiden toe steeds meer overgaand in zeer hete en gortdroge woestijnen. De IraniŽrs zijn vriendelijk, behulpzaam en verdraagzaam t.o.v. toeristen. Geen opdringerige verkopers die je blijven achtervolgen maar wel professionele en goed opgeleide mensen die ons van dienst zijn tijdens de reis. Het land heeft een goed wegennet naar de diverse bestemmingen en dat maakt het tot een prettig land om rond te reizen. Op deze reis gaan we proberen op een zo goed mogelijke manier de hoogste berg van Iran te bedwingen. Dat is 5617 meter hoge zwavel uitstotende Damavand vulkaan. Om dit zo succesvol mogelijk te laten zijn maken we eerst verschillende acclimatisatietochten o.a. op de ruim 4800 meter hoge Alamkouh.

Algemeen over deze reis

Damavand
Damavand is Iran’s hoogste berg. De top ligt op 5619 meter en op ongeveer 80 km noordoostelijk van Teheran. Het is ook de hoogste vulkaan in Azië en sinds 2008 een “Natural Monument”. De berg heeft een speciaal plekje in de mythologische verhalen en gedichten in de literatuur van Iran. Er zijn 4 routes om de berg te beklimmen. Wij nemen (natuurlijk) de mooiste –noordoostelijke- route vanaf het dorp Nandal. Omdat de uitvalsbasis voor de topbeklimming al op 4300 meter ligt is het van groot belang om eerst eens wat aan de hoogte te wennen. Dat doen we o.a. op de berg Alamkouh. De beste tijd om deze bergen te beklimmen is tussen half juni en eind september.  

Alamkouh De Alamkouh is met 4860 meter de tweede hoogste berg in Iran en hij ligt in het Alborz gebergte in het noorden van Iran. Alam betekent een rechtopstaand object en Kouh betekent berg. De noordkant van de berg is een gigantische loodrechte wand. Omdat deze zo moeilijk is om te beklimmen is hij onder bergbeklimmers beroemd. Verder is het ook de hoogste wand op de grootste hoogte in Iran. De vlakte van Hesar Chal op 3900 meter is omgeven door naar beneden stromende gletsjers en een heel mooi meertje is de andere attractie die uitnodigt om deze route te nemen.  

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord