Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 11 2
VERTREK TERUG REISSOM
28 april 12 mei € 1995,- **
15 september 29 september € 1995,- **
29 september 13 oktober € 1995,- **
27 oktober 10 november € 1995,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Jordanie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis JordaniŽ
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

Bij groepen vanaf 11 personen gaat er een Nederlandse reisleider mee. Bij groepen kleiner dan 11 personen wordt de reis uitgevoerd met lokale reisleiding. Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. Verdere informatie met betrekking tot het definitieve vluchtschema ontvang je uiterlijk een week voor vertrek.

Visum en paspoort

Om Jordanië in te komen heb je een visum nodig. Visa zijn verkrijgbaar aan de grens, op het vliegveld waar je aankomt en bij de Jordaanse ambassade in Nederland. Vanaf het moment dat je Jordanië binnenkomt, is het visum 1 maand geldig. Het kan echter eenvoudig tot drie maanden worden verlengd. HT Wandelreizen zorgt met behulp van de agent voor jouw visum. Bij groepen (die met dezelfde vlucht aankomen) en groter zijn dan 5 personen is het visum gratis, bij kleinere groepen bedragen de kosten 40 Jordaanse Dinar (=€ 46,-) per persoon. Ook als je eerder naar Jordanie gaat of langer blijft betaal je deze € 46 voor het visum. Op het vliegveld van Amman worden we opgewacht door iemand van de lokale organisatie die ervoor zorgt dat we snel de verschillende formaliteiten achter ons kunnen laten (meet and assist). Je paspoort moet bij aankomst in Jordanie nog 6 maanden geldig zijn.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt.
De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/jordanië waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

In Jordanië is het één uur later dan in West-Europa. De zomertijd loopt van april tot oktober.

Klimaat

In het noorden en westen van het land overheerst het Mediterrane klimaat. De rest van het land is woestijn. Over het algemeen kent het land warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 12 tot 25°C. In de zomer kunnen in de woestijngebieden piektemperaturen voorkomen tot 40°C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag varieert van 50 mm in de woestijn tot 800 mm in de noordelijke heuvels. In sommige jaren valt deze neerslag gedeeltelijk als sneeuw. De watertemperatuur van de Rode Zee varieert van 20°C in de winter tot 28°C in de zomer. In het noorden en westen van het land overheerst het Mediterrane klimaat. De rest van het land is woestijn. Over het algemeen kent het land warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 12 tot 25°C. In de zomer kunnen in de woestijngebieden piektemperaturen voorkomen tot 40°C.
De gemiddelde jaarlijkse neerslag varieert van 50 mm in de woestijn tot 800 mm in de noordelijke heuvels. In sommige jaren valt deze neerslag gedeeltelijk als sneeuw. De watertemperatuur van de Rode Zee varieert van 20°C in de winter tot 28°C in de zomer.
Onze trektochten spelen zich af tussen maart en mei en tussen september en november.
In maart kan het nog best koud zijn met ’s nachts op de hogere kampplaatsen temperaturen net onder nul. Overdag is het meest heerlijk wandelweer met temperaturen tussen 15º (noordelijk) en 25º (in de Wadi Rum). In het noorden kun je nog een mild regenbuitje verwachten, terwijl het in het zuiden steeds naar alle waarschijnlijkheid droog is. In april warmt het definitief op en mei is al behoorlijk heet. Het najaar verloopt uiteraard net andersom: september warm tot november koel.

Elektra

De spanning in Jordanië is 220 Volt / 50 AC . De meeste stopcontacten hebben net als in Europa twee gaten. Daarnaast wordt er een verscheidenheid aan andere stopcontacten en stekkers gebruikt, vooral de 13 Amp vierkante driepunts-stekker. Voor de zekerheid kun je een universele adapter meenemen.

Geld voor op reis

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar of JD. Hij wordt onderverdeeld in 1000 fils, of in 100 qirsh of piasters. Er zijn bankbiljetten van 50, 20, 10, 5, 1 en 0,5 JD. Er zijn munten van 1 JD, 0,5 JD, 0,25 JD, en 100, 50, 25, 10 en 5 fils.

Je kunt bij elke bank in Jordanië vreemde valuta wisselen. Daarnaast zijn er erkende wisselkantoren in Amman, Aqaba en Irbid. Bij hotels met drie of meer sterren kun je meestal ook geld wisselen.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Creditcards worden door de meeste grote hotels, restaurants, autoverhuurbedrijven en toeristische winkels geaccepteerd. Vaak accepteert men de volgende kaarten: American Express, Visa, Diners Club en Master Card. Je kunt je creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld (maximaal 500 JD) bij elke bank die is gekoppeld aan uw creditcard netwerk; je kunt dit herkennen aan het logo.

Pinautomaten, meestal ATM’s (automated teller machines) genoemd, komen ook in Jordanië steeds meer voor. Op dit moment wordt echter slechts een beperkt aantal creditcards geaccepteerd.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Fooien

Goede hotels en restaurants tellen bij uw rekening over het algemeen 10 procent service-kosten op. Bij kleinere uitspanningen is het gebruikelijk om een fooi te geven die in overeenstemming is met de verleende service. Taxichauffeurs krijgen over het algemeen geen fooi, maar het is gebruikelijk om af te ronden naar het dichtstbijzijnde ronde getal. Vaak is het lastig om wisselgeld te krijgen als je met grote biljetten betaalt. Fooien zijn niet bij de reissom inbegrepen, reken ongeveer op € 90 voor de fooien.

Uitrusting

Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen, B of B/C, aan met een stevige profielzool. 
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in.
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

In een paar gevallen loop je een stuk(je) door een riviertje. Dan is het handig als je zgn "waterschoenen" bij de hand hebt zoals bijv. Teva`s. Afhankelijk van de omstandigheden zul je hier soms een behoorlijk stuk op moeten kunnen lopen.
Het verdient de voorkeur dat deze toch enige bescherming bieden aan de voorzijde tegen stoten-niet een must natuurlijk want dan moet gewoon voorzichtiger gelopen/geklommen/afgedaald worden.

(Dag)rugzak
 Je kunt bagage afgeven zonder gewichtslimiet. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer).

Slaapzak en matje
Je hebt een goede slaapzak nodig, maar de temperaturen zullen `s nachts zeker niet onder het vriespunt dalen, waarschijnlijk niet eens onder de 5 graden.

Alleen voor extra comfort, er zijn lokaal matjes aanwegzig!
De voorkeur gaat uit naar een slaapmatje met een gesloten celstructuur (i.v.m. isolatiewaarde en niet opzuigen van vocht) of een "self inflatable" matje van bijvoorbeeld Thermarest of een ander merk.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen B of B/C
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds en voor doorwadingen van beken!
~ Slaapmatje + slaapzak (minimum temp 5°-10° C in april/september, 0° C in oktober en -5° C in november)
~ Eventueel: lakenzak van zijde of flanel
~ winddicht jack
~ regencape (alleen in november)
~ soepele lange broek
~ korte broek of kuitbroek
~ enkele T-shirts en/of overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen en voor plaatsen waar de lokale bevolking veel bloot niet op prijs stelt 
~ ondergoed
~ warme trui, fleecejack
~ sokken, min. drie paar afgestemd op je bergschoenen
~ zwembroek / badpak (voor Aqaba en de Dode Zee)
~ pyjamabroek, nachtbroek 
~ handdoek, washand, omslagdoek
~ toiletartikelen
~ veldfles (2 x 1 liter)
~ zakmes
~ zaklamp met reservebatterijen (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!)
~ evt. wandelstok (telescopisch)
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar!)
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden)
~ maandverband/tampons
~ desinfectie-gel (handen wassen zonder water/zeep, belangrijk omdat er lang niet overal warter beschikbaar is)
~ `wetties` of andere vochtige doekjes (nb slecht afbreekbaar afval, dus ook een plastic zakje om mee te nemen naar hotel of stad)
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje)
~ iets voor op je hoofd tegen (vooral) zon en stof; zonnehoed/pet/sjaal
~ zonnebril
~ dagrugzakje
~ moneybelt, gordel met:
- paspoort
- inentingsboekje
- ticket
- geld
- verzekeringsbewijs + alarmnummers
- 2 pasfoto`s voor het geval dat.....
- eigen beker (tegen verspilling wegwerpbekers)
- snorkel (ale je dee bij de Dode Zee niet wilt huren)

Persoonlijke EHBO / medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting
* Leukoplast/ second skin voor blaarpreventie
* Hansaplast bij wondjes
* paracetamol/coffeïne als pijnstiller
* zonnebrandolie/-crème min. factor 20
* lippenbescherming, zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor
* rekverband, knieband bij knieproblemen
* Arnica of SRL-gelei bij kneuzingen, spierpijn
* ORS ter voorkoming van uitdroging bij diarree
* Eventueel strepsils bij schrale keel

Openingstijden van winkel en kantoren

De wekelijkse vrije dag is vrijdag. Banken, overheidsgebouwen en de meeste bedrijven zijn ook op zaterdag gesloten. De meeste bedrijven sluiten ook op donderdagmiddag. Sommige bedrijven en banken zijn op zondag(morgen) gesloten. Overheidsinstanties zijn geopend van 08.00 tot 15.00 uur. Banken zijn geopend van 08.30 tot 15.00 uur en in een aantal gevallen tevens van 16.00 tot 18.00 uur. Kleine winkels zijn vaak lang open, van circa 09.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur, en vaak zijn ze `s middags een aantal uren gesloten. De meeste Moslims openen hun winkel op vrijdag niet of sluiten vroeg, voor Christenen geldt hetzelfde op zondag. Markten en stalletjes op straat blijven echter de hele week open en vaak is de vrijdag hier de drukste dag in de week. Musea zijn over het algemeen op alle dagen behalve dinsdag geopend, maar de openingstijden kunnen variëren. Tijdens de Ramadan, voor de Moslims de heilige vastenmaand, gaan de meeste winkels, banken en kantoren pas laat open rond 09.00 uur en gaan ze vroeg dicht, rond 14.00 uur.

Bagagevervoer

Tijdens de looptocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd per jeep. Omdat er vanuit Nederland in een enkel geval tenten, EHBO/medicijnkit etc meegaan naar Jordanië, vragen we onze deelnemers om niet meer dan 18 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is exclusief handbagage). De overige kilo`s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage. Voorafgaand aan de reis word je geïnformeerd in hoeverre dit nodig is. Tijdens de trek wordt de bagage per jeep vervoerd en daarbij maakt het gewicht niet uit.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord