Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Oman | Bergen en woestijn
Algemeen

Op het Arabisch schiereiland, ingeklemd tussen de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedie ArabiŽ en Jemen, ligt het Sultanaat Oman. De rijke geschiedenis en de prachtige landschappen, variŽrend van steile bergen tot goudkleurige zandstranden en een volmaakte woestijn, maken dit tot een fascinerende reisbestemming. Tijdens onze reis door Oman gaan we op avontuur in de bergen en in de woestijn. Naast een bezoek aan Muscat en Nizwa maken we een prachtige 6-daagse trekking in het Jebel Akhbar massief en trekken we vijf dagen door de Wahiba Sands. Een afwisselende wandelreis door Oman die garant staat voor een geweldige beleving!

Oman

De rijke historie van Oman kent legendarische hoofdstukken met wereldberoemde helden als Job en de koningin van Seba, Sinbad de Zeeman en Marco Polo. Hun avonturen vonden plaats tegen de achtergrond van rijk beladen karavanen, want Oman, ‘het Sultanaat van de zee’, is lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West. Vandaar de lange traditie van openheid en gastvrijheid, die ertoe heeft geleid dat het land ook vandaag de dag nog graag bezoekers ontvangt.

Trekking in het Djabal Achdar Massief en door de Wahiba Sands

In samenwerking met onze lokale agent is gekozen voor een reisprogramma dat de bergen en de woestijn combineert. We maken zesdaagse trekking door het Djabal Achdar massief ten zuidwesten van Muscat. Door prachtige kloven en bergkammen loop je langs dorpjes en kampeert in de bergen. In de Wahiba Sands maken we kennis met de lokale Bedoeïnenstammen en trekken we door de eindeloze woestijn.

Reisschema

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Muscat
Dag 2 Muscat
Dag 3 Muscat - Nizwa - Masirat Arawajeh
Dag 3 – 8 Trekking Djabal Achdar Gebergte
Dag 9 Buhla Fort and Jibreen – Bidya (Wahiba sands)
Dag 10 – 14 Woestijntrekking Wahiba Sands
Dag 15 Muscat – vlucht naar Amsterdam
Dag 16 Aankomst Amsterdam

Klik hier voor de dag-tot-dag beschrijving.


Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord