Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
14 11 4
VERTREK TERUG REISSOM
16 oktober 29 oktober € 2995,- **
20 november 03 december € 2995,- **
17 december 30 december € 3195,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Oman »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Oman | Bergen en woestijn
Praktische informatie

Klimaat

Het klimaat in Oman is in het algemeen warm en droog maar varieert in de verschillende regio’s. In de kustgebieden is het gedurende de zomermaanden heet met een hoge luchtvochtigheidsgraad terwijl het landinwaarts in die periode juist erg droog is. In het gebergte en in de Dhofar regio (zuiden) is het klimaat gedurende het hele jaar vrij mild. De temperaturen in Oman variëren van 15° Celsius in de winter tot 48° Celsius in Muscat of zelfs 54° Celsius in de woestijn gedurende de zomer. In Dhofar zorgt de jaarlijkse moesson van juni tot oktober voor een ware metamorfose, de regio verandert dan in een tropische oase met weelderige vegetatie.

Reisdocumenten voor Oman

Voor Oman heb je een visum nodig dat je bij aankomst kunt regelen. Je dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Er mag geen stempel van Israël in staan. Voor een verblijf van maximaal 1 maand kost een visum Rial 20,- (ca. € 47,-) per persoon.

Tijdsverschil

Het is in Oman tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 3 uur.

Bereikbaarheid

In Oman wordt de mobiele telefoon volop gebruikt. Informeer, voor je eigen toestel, bij jouw provider of deze ook in Oman bruikbaar is. Het internationale toegangsnummer voor Oman is 00-968.

Elektriciteit

De netspanning is 220 – 240/ 380 – 415 volt, 50Hz.

Geldzaken

In Oman is de munteenheid de rial Omani (OMR), onderverdeeld in 1000 baisa`s (bs). De valuta is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Je mag onbeperkt (lokaal) geld in- en uitvoeren. In de bazaars kan je het beste met contant geld betalen (met dollars of lokale valuta); elders kun je met creditcards terecht. Er zijn tevens pinautomaten waar je met de pinpas lokaal geld kunt krijgen.
Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Oman vormt geen uitzondering wat betreft de wereldwijde gewoonte van het geven van fooien: ook hier rekent men voor een verleende dienst op een `extraatje` van 10 - 15%. Voor kleine diensten: 500 bs.

Procedure van vertrek

Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt.
De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/oman waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Uitrusting

Kleding 
De beste dracht voor vrouwen is kleding die de schouders bedekt en tot over de knie reikt. Een lange broek is eveneens acceptabel. Mannen dragen een lange broek en een overhemd met lange of korte mouw. Voor de zomermaanden is katoenen kleding het prettigst. Voor de wintermaanden raden wij je tevens aan wat warmere kleding mee te nemen, omdat de avonden koel kunnen zijn. Strandkleding draag je alleen bij het zwembad en op het strand.

Paklijst
* berg(wandel)schoenen 
* teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes 
* lakenzak 
* oordoppen1 
* warm, winddicht jack 
* regenjas / -cape 
* lange broek 
* enkele T-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
* ondergoed 
* warme trui 
* handschoenen 
* sokken, afgestemd op je bergschoenen 
* evt. zwembroek / badpak 
* maillot, legging of pyjamabroek 
* dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek 
* toiletartikelen 
* veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
* zakmes 
* zaklamp (NB gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) 
* wandelstokken1 
* wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
* toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden) 
* maandverband/tampons 
* zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
* medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
* iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts 
* zonnebril 
* plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden 
* hangslotje om plunjezak af te sluiten1
* dagrugzakje 
* moneybelt of halstasje met: 
* paspoort 
* inentingsboekje 
* ticket 
* geld, pinpas  
* verzekeringsbewijs + alarmnummers 

1) niet noodzakelijk, wel handig 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Lijst van persoonlijke medicijnen
* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting
* Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Strepsils: bij schrale keel  

Bagage

Je bagage wordt tijdens de treks met auto`s vervoerd.  Je draagt dan alleen je dagrugzak.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord