Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie MongoliŽ

Mongolië is fascinerend en indrukwekkend. Het land is 45 keer zo groot als Nederland en heeft slechts 2,7 miljoen inwoners dus je kunt je voorstellen dat er reisdagen zijn dat je niet zoveel mensen tegenkomt. Een wandelvakantie Mongolië kun je zien als een ontdekkingsreis zoals die ook in de vorige eeuw werden ondernomen. Je maakt kennis met alle facetten die reizen in Mongolië zo bijzonder maken.

In dit land met zijn ongelofelijke leegtes, bergen, rivieren, wouden en woestijnen hebben we drie prachtige wandelreizen uitgezet. Je ontdekt het Ulaan Taiga gebergte in het noorden, de Mongol Altai langs de grens met China, de Khangai Nuruu  bergen, de steppen in Centraal Mongolië en de Gobi woestijn in het zuiden. Een wandelvakantie Mongolië is gegarandeerd bijzonder!

Onze wandelreizen MongoliŽ

sorteer op

Rondreis

Deze reis combineert de pracht van de oorspronkelijke natuur met de oude cultuur en tradities van het Boeddhisme en Sjamanisme in MongoliŽ. Hoofddoelen zijn het gebied van de Tsataan (rendiervolk) ten westen van het KhŲvsgŲlmeer in het noorden, de Khangai Nuuruu bergen in Midden-MongoliŽ waar we een tweedaagse trekking doen en enkele boeddhistische kloosters bezoeken en ten slotte de bergen van Khogna Khan Uul en Khustai Uul, waar we enkele laatste wandeltochten maken. Nederlandse toeristen kunnen tot en met 31 december 2025 zonder visum MongoliŽ inreizen.
22-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 2995 3 zwaarte 

Wandelreis

Een reis van 1000 km door drie verschillende gebieden van dit fascinerende, onmetelijk grote land. Het hooggebergte in het noorden, de steppen in Centraal MongoliŽ en de Gobi woestijn in het zuiden. De reis begint in het noorden met een 6-daagse trekking in het Ulaan Taiga gebergte, in deze uitlopers van de Siberische taiga, een prachtig gebied met hoge bergen, sprankelende rivieren en kristalheldere meren, gaan we op zoek naar de rendiermensen. Daarna dwars door het heuvelachtige groene landschap van het centrale deel met een 5-daagse trektocht in het Khangai Nuruu gebergte. We verlaten de groene steppen en reizen naar de grote leegte van de Gobi woestijn. Nederlandse toeristen kunnen tot en met 31 december 2025 zonder visum MongoliŽ inreizen.
31-daagse reis 17 dagen lopen reissom vanaf € 3495 3 zwaarte 

Wandelreis

MongoliŽ is een fascinerend en indrukwekkend land. 45 keer zo groot als Nederland met 2,7 miljoen inwoners. Om de grootte van het land te ervaren rijden we vanuit Ulaan Baatar door een enorme variŽteit aan landschappen naar het noordwesten. We onderbreken deze tocht voor een trek van 5 dagen door de Khangai Nuruu en 2 keer voor een korte wandeling door Otgon Tenger en zandduinen. Tot slot gaan we 6 dagen op trek door de bergen bij Karkhiraa Uul. Nederlandse toeristen kunnen tot en met 31 december 2025 zonder visum MongoliŽ inreizen.
27-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 3395 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord