Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
25 12 3
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Mongolie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis MongoliŽ | Gobi Altai expeditie
Algemeen

Dit bijzondere land met zijn ongelofelijke leegtes, bergen, rivieren, wouden en woestijnen leent zich uitermate goed voor ontdekkingsreizen zoals die ook in de vorige eeuw werden ondernomen. In het westen van MongoliŽ dicht tegen de grens met China ligt een uitgestrekt en lang gebergte; de Mongol Altai. Twee keer eerder hebben we een reis in dit gebied uitgevoerd met onveranderd zeer enthousiaste reacties. Ook dit jaar gaan we nog steeds op ontdekkingsreis in dit, praktisch niet door toeristen bezochte, prachtige gebied.

Gobi

We reizen via Istanboel of Moskou naar Ulaan Baatar. Na een kort kennismakingsverblijf vliegen we door naar een stadje dat het dichtst in de buurt ligt en waar dan een vlucht naar toe is: Bulgan, Hovd of Altaj. Hier staan de gids, kok en chauffeurs van de jeepbusjes ons op te wachten voor het avontuur. Afhankelijk van waar we naar toe kunnen vliegen hebben we  2 of 3 dagen nodig om in het trekkinggebied nabij de Mönkh Khairkhan te komen.

Altaigebergte

Via een avontuurlijke en verlaten route bereiken we het Mönkh Hayrhan gebergte, onderdeel van de lange Mongol Altai keten. Een enkele nomadenfamilie verplaatst zich met kuddes en al van de ene graasplek naar de andere. Het smeltwater van een imposante ijskap brengt – letterlijk – de kleurrijke omgeving tot leven. In een trekking van zeven dagen zoeken we de meest dynamische delen van dit gebergte op, waaronder een pittige afdaling naar een canyonachtige vallei. Volgens de gerbewoners ter plekke waren wij in 2007 de eerste westerlingen ooit die via deze route naar beneden kwamen!  We maken een tocht naar de ijskap van de 4362 meter hoge top. Tot slot lopen we van west naar oost over het Khökh Serkh gebergte. Hier worden blauwschapen beschermd en ook het sneeuwluipaard. Hoewel we er al eerder waren, blijft dit een echte pioniersreis. Vrijwel zeker loopt het programma anders dan gepland dus flexibiliteit, relativeringsvermogen en de nodige dosis humor zijn belangrijke eigenschappen voor een reiziger in dit gebied.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord