Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis MongoliŽ | Rond
Algemeen

MongoliŽ is een fascinerend en indrukwekkend land. 45 keer zo groot als Nederland met 2,7 miljoen inwoners. Om de grootte van het land te ervaren rijden we vanuit Ulaan Baatar door een enorme variŽteit aan landschappen naar het noordwesten. We onderbreken deze tocht voor een trek van 5 dagen door de Khangai Nuruu en 2 keer voor een korte wandeling door Otgon Tenger en zandduinen. Tot slot gaan we 6 dagen op trek door de bergen bij Karkhiraa Uul.

Kennismaking met MongoliŽ

In principe vliegen we met Turkish Airlines via Istanboel naar Ulaan Baatar. Ander mogelijkheden zijn met Aeroflot via Moskou of met KLM/Chinese luchtvaartmaatschappij via Beijing. Na aankomst in Ulaan Baatar nemen we de tijd om te wennen en wat musea en kloosters te bekijken. Vervolgens rijden we naar Hustai waar we wandelend proberen Przewalsky paarden op te sporen. Op weg naar Khangai Nuruu rijden we door een steppenlandschap met uitgestrekte groene heuvels. In Kharkhorin bezoeken we het boeddhistische klooster met 108 “stupa’s”.

Khangai Nuruu en Karkhiraa

De eerste trek duurt 5 dagen. De bergen zijn hier tussen 2500 en 3500 meter hoog. Met paarden en paardemannen lopen we door schitterende groene rivierdalen. Vervolgens doorkruisen we zes dagen per jeepbus een gebied met prachtige dalen, bergen zandduinen en kleine stadjes. Onderweg zullen we zoveel mogelijk stoppen om in de mooiste gebieden ook nog fraaie wandelingen te maken. In Otgon Tenger lopen we naar het heilige meer en bij Zavhanmandai hebben we tijd door de indrukwekkende zandduinen te struinen. In de Karkhiraa bergen lopen we 6 dagen met kamelen als lastdieren langs wilde rivieren, over bergweiden en langs met gletsjers bedekte bergtoppen. In de afgelegen dalen zijn we te gast bij de nomaden in hun gers (Russisch: yoert), de bekende vilten tenten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord