Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
27 13 3
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Mongolie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis MongoliŽ | Rond
Algemeen

MongoliŽ is een fascinerend en indrukwekkend land. 45 keer zo groot als Nederland met 2,7 miljoen inwoners. Om de grootte van het land te ervaren rijden we vanuit Ulaan Baatar door een enorme variŽteit aan landschappen naar het noordwesten. We onderbreken deze tocht voor een trek van 5 dagen door de Khangai Nuruu en 2 keer voor een korte wandeling door Otgon Tenger en zandduinen. Tot slot gaan we 6 dagen op trek door de bergen bij Karkhiraa Uul. Nederlandse toeristen kunnen tot en met 31 december 2025 zonder visum MongoliŽ inreizen.

Kennismaking met MongoliŽ

In principe vliegen we Aeroflot via Moskou naar Ulaan Baatar. Mochten die vluchten te duur worden dan kunnen we een alternatief bieden via Istanboel of via Beijing. Na aankomst in Ulaan Baatar nemen we de tijd om te wennen en wat musea en kloosters te bekijken. Vervolgens rijden we naar Hustai waar we wandelend proberen Przewalsky paarden op te sporen. Op weg naar Khangai Nuruu rijden we door een steppenlandschap met uitgestrekte groene heuvels. In Kharkhorin bezoeken we het boeddhistische klooster met 108 “stupa’s”.

Khangai Nuruu en Karkhiraa

De eerste trek duurt 5 dagen. De bergen zijn hier tussen 2500 en 3500 meter hoog. Met paarden en paardemannen lopen we door schitterende groene rivierdalen. Vervolgens doorkruisen we zes dagen per jeepbus een gebied met prachtige dalen, bergen zandduinen en kleine stadjes. Onderweg zullen we zoveel mogelijk stoppen om in de mooiste gebieden ook nog fraaie wandelingen te maken. In Otgon Tenger lopen we naar het heilige meer en bij Zavhanmandai hebben we tijd door de indrukwekkende zandduinen te struinen. In de Karkhiraa bergen lopen we 6 dagen met kamelen als lastdieren langs wilde rivieren, over bergweiden en langs met gletsjers bedekte bergtoppen. In de afgelegen dalen zijn we te gast bij de nomaden in hun gers (Russisch: yoert), de bekende vilten tenten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord