Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
22 13 3
VERTREK TERUG REISSOM
16 juli 06 augustus € 2995,- **
12 augustus 02 september € 2995,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Mongolie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Rondreis MongoliŽ | KhŲvsgŲl en Khangai Nuruu
Algemeen

Deze reis combineert de pracht van de oorspronkelijke natuur met de oude cultuur en tradities van het Boeddhisme en Sjamanisme in MongoliŽ. Hoofddoelen zijn het gebied van de Tsataan (rendiervolk) ten westen van het KhŲvsgŲlmeer in het noorden, de Khangai Nuuruu bergen in Midden-MongoliŽ waar we een tweedaagse trekking doen en enkele boeddhistische kloosters bezoeken en ten slotte de bergen van Khogna Khan Uul en Khustai Uul, waar we enkele laatste wandeltochten maken. Nederlandse toeristen kunnen tot en met 31 december 2025 zonder visum MongoliŽ inreizen.

We vliegen van Amsterdam via Berlijn, Moskou of Beijing naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaan Baatar, waar we een dag rond kunnen kijken. Daarna is er  een binnenlandse vlucht naar Mörön in het noorden. Vanaf deze plaats wordt er met  een kleine Russische jeepbusjes verder gereisd.  We maken een trek van zes dagen door afgelegen wouden ten westen van het Khövsgölmeer, in de Horidol Saridag bergen. We lopen door de dichte taiga langs heldere meren en rivieren en door groene open valleien. Deze regio wordt bewoond door de Tsataan, een minderheidsgroep. Het is één van de meest afgelegen en moeilijk te bereiken gebieden in Mongolië. We gaan op zoek naar deze ‘rendiermensen’.  Zij leven met kuddes rendieren, wonen in ronde tipi’s, volledig in harmonie met de natuur. Na deze trek rijden we over slechte wegen naar het zuiden naar het ‘White Lake National Park’. Het landschap is gevormd door vulkaanuitbarstingen vele duizenden jaren geleden en het is nu een beschermd natuurgebied. We logeren aan de oever van het azuurblauwe Terkhiin Tsagaanmeer in een ger, de traditionele ronde vilten tent, die al sinds eeuwen door de Mongolen wordt gebruikt. Van daaruit kunnen we wandelen naar de Khorgu Uul vulkaankrater. Verder naar het zuiden wandelen we gedurende twee dagen in het centrale berggebied, de Khangai Nuruu, door open valleien en ruige bosgebieden. Op de terugweg naar Ulaan Baatar bezoeken we Kharkorin/Karakorum, waar in de 13e eeuw een hoofdstad gebouwd is door de zoon van Djenggis Khan. En tenslotte maken we een lange dagtocht in Khustayn Uul, waar de bekende Takhi (wilde Prezwalski-paarden) nog te bewonderen zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord