Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Nederland

Nederland is ook mooi!

Diever
Vanuit Landhotel Diever worden onder begeleiding een aantal afwisselende wandelingen gemaakt door het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid rondom Fredriksoord / Wilhelminaoord.

Naarden
Een verblijf in het luxueuze NH Hotel Jan Tabak Naarden is de ideale uitvalsbasis om wandelend het mooiste van de omgeving te zien. Je zit midden in Nederland, maar je bent toch echt weg. We wandelen door het bos, over de heide en ook door waterrijke natuur, inclusief een rondleiding door Naarden-Vesting.

Salland
Wil je er even helemaal tussenuit in deze hectische tijden én van de natuur genieten? Dan is Abdij Sion in Diepenveen de ideale locatie. Al 125 jaar lang een uitvalsbasis om wandelend het mooiste van Salland te ontdekken. Niet ver bij jou vandaan en toch echt weg. Gastvrijheid is één van de pijlers van het bestaan van Abdij Sion, zoals dat al het geval was voor de broeders die Abdij Sion ooit bewoonden.

Westerwolde
In Westerwolde raak je nooit uitgewandeld. Het schitterende natuurgebied met haar prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen is één grote ontdekkingsreis. Al wandelend maak je kennis met de veelzijdige landschappen van Westerwolde. Je beleeft de natuur en hoort de stilte. Vanuit Hotel Boschhuis kan je in alle rust genieten en ontdekken.

Zuid-Limburg
Je bent op wandelvakantie in Nederland, maar waant jezelf elke dag in het buitenland. Dat is de beleving met deze wandel 4 – daagse vanuit Hotel Herberg ‘De Smidse’ in Epen. De vier wandeldagen worden gekenmerkt door adembenemende uitzichten, waarvan we normaal gesproken alleen in het buitenland genieten.

Onze wandelreizen Nederland

sorteer op

Nederland | Diever Drenthe

Wandelreis Nederland | Diever Drenthe

Een wandel 4 Ė daagse door Drenthe. Nationale Parken en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid Het Doldersummerveld ďIk bid niet veur brune bonenĒ, is de internationaal bekende uitroep van Bartje Bartels als zijn moeder bruine bonen opschept en vader oproept tot gebed. Bartje is in 1935 de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Hij groeit op in een arm Drents landarbeidersgezin en schikt zich steeds minder naar zijn lot. Drenthe is het Ďpauperparadijsí inmiddels ruimschoots ontstegen. Vanaf de jaren Ď70 kwamen er steeds meer mensen uit het Westen van ons land om in deze provincie veel rustiger te wonen en te werken ťn te genieten van de prachtige natuur. Rob Boogaard, mede-initiatiefnemer van Mooie Wandeling, heeft in Havelte (vlakbij Diever) gewoond tot eind jaren Ď70. Hij komt in Havelte, Diever, Ruinen, Dwingeloo nog steeds Ďthuisí en geniet van de rust, ruimte en gevarieerde natuur. Hij wil jullie daarin graag meenemen op een aantal afwisselende wandelingen door het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid rondom Fredriksoord / Wilhelminaoord.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 475 1 zwaarte 
Nederland, Westerwolde

Wandelreis Nederland, Westerwolde

Westerwol, Westerwol, veur gain gold wol ik die ruilen veur n stad mit minsen. Westerwol, Westerwol, doe bist t mooiste waík aal dij joaren kon winsen Aldus de Groningse troubadour Alex Vissering. Merkwaardig genoeg is het meest oostelijke stukje van de provincie Groningen veel mooier dan de meeste mensen weten. Laat je dus verrassen door adembenemend mooi Westerwolde, een absolute aanrader! Het is de geboortegrond van Gerjan Ananias, ťťn van de initiatiefnemers van Mooie Wandeling. De mooiste wandelingen en locaties zijn door hem persoonlijk geselecteerd om jou van het mooiste te laten genieten. In Westerwolde raak je nooit uitgewandeld. Het schitterende natuurgebied met haar prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen is ťťn grote ontdekkingsreis. Al wandelend maak je kennis met de veelzijdige landschappen van Westerwolde. Je beleeft de natuur en hoort de stilte. Deze wandelexpeditie laat je in alle rust genieten en ontdekken.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 475 1 zwaarte 
Nederland, Zuid-Limburg

Wandelreis Nederland, Zuid-Limburg

Je bent op wandelvakantie in Nederland, maar waant jezelf elke dag in het buitenland. Dat is de beleving met deze wandel 4 Ė daagse vanuit Hotel Herberg ĎDe Smidseí in Epen. De vier wandeldagen worden gekenmerkt door adembenemende uitzichten, waarvan we normaal gesproken alleen in het buitenland genieten. Maar in Zuid-Limburg kan dat dus ook. Veel idyllische dorpen met vakwerkhuizen en afwisselende landschappen vormen het dagelijkse decor van deze reis. De tijd lijkt soms te hebben stilgestaan. We maken elke dag wťl een paar honderd hoogtemeters. Dus neem je wandelstokken mee. Voor Gerjan en Rob, initiatiefnemers van Mooie Wandeling, heeft Zuid-Limburg in deze regio een speciaal plekje in hun hart. Vanuit ĎDe Smidseí wandelen we iedere dag een andere windrichting op. Daarmee krijgen we een goede indruk van de prachtige omgeving van het Geuldal. We komen onder meer door de sfeervolle dorpen Mechelen, Gulpen, Slenaken, het Ďbergdorpí Vijlen en over het drielandenpunt bij Vaals. Ook wandelen we enkele dagen een stukje door BelgiŽ. De omgeving is betoverend, met veel natuurschoon, typische Limburgse cultuur en gezellige terrasjes.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 465 1 zwaarte 
Nederland | Abdij Sion

Wandelreis Nederland | Abdij Sion

Zoek je een moment van rust en contemplatie? Wil je er even helemaal tussenuit in deze hectische tijden ťn van de natuur genieten? Dan is Abdij Sion in Diepenveen de ideale locatie. Al 125 jaar lang een uitvalsbasis om wandelend het mooiste van Salland te ontdekken. Niet ver bij jou vandaan en toch echt weg.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 460 1 zwaarte 
Nederland, Naarden Vesting

Wandelreis Nederland, Naarden Vesting

Houd je van ontspanning door inspanning in de natuur? En wil je ook gezelligheid en nieuwe energie opdoen? Een verblijf in het luxueuze NH Hotel Jan Tabak Bussum is dan de ideale uitvalsbasis om wandelend het mooiste van de omgeving te zien. Je zit midden in Nederland, maar je bent toch echt weg. We wandelen door het bos, over de heide en ook door waterrijke natuur, inclusief een rondleiding door Naarden-Vesting. Na afloop zijn er voor de liefhebber legio terrasjes en winkeltjes in deze enige stad van het Gooi. Rob Boogaard, ťťn van de initiatiefnemers van Mooie Wandeling, woont al bijna dertig jaar in Naarden en heeft vier afwisselende en kenmerkende wandelingen voor het landschap, de natuur en de cultuur in de omgeving geselecteerd.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 495 1 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord