Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
4 4 1
VERTREK TERUG REISSOM
19 juni 22 juni € 470,- **
02 oktober 05 oktober € 470,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nederland »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nederland | Brabant
Van dag tot dag

Corona

Puur genieten en veiligheid staan bovenaan. Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en gaan er vanuit dat onze gasten deze ook in acht nemen: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf altijd thuis bij klachten.

Programma


Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen met een arrangement dat begint op een zondag. Je bent uiteraard vrij om naar eigen inzicht gebruik te maken van de programma onderdelen. Niks moet, alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen rondom Oisterwijk. Vooral doen als jij dat wilt. De lokale gids vertelt je graag wat er nog meer te doen en te zien is in het gebied.
Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider. Verlenging op de heen- of terugweg voor nog een wandeling door bijvoorbeeld De Brand in Udenhout op 8 km afstand of bij Huis ter Heide? Ook dat kan geregeld worden.


Zondag


Landgoed ter Braakloop en de Oude Hondsberg

We verzamelen deze ochtend rond 10:30 uur bij Grand Café ’t Stokske in Moergestel. De bagage kunnen we hier veilig laten staan en na een kop koffie of thee vertrekken we voor een rondwandeling over de Oude Hondsberg en Landgoed ter Braakloop. Deze eerste dag wandelen we ongeveer 17 kilometer. Op de route komen we voornamelijk door bos en genieten we van mooie uitzichten over de vennen. Onderweg komen we langs Observatorium de Hondsberg en een kleine stuifduin. We zijn deze dag op tijd weer terug om (voor de liefhebbers) een drankje te nuttigen bij Abdij Koningshoeven waar het bekende trappistenbier ‘La Trappe’ gebrouwen wordt. Daarna rijden we in 10 minuten naar hotel Meneer van Eijck in Oisterwijk. We checken in en er is tijd voor jezelf of elkaar. Om 19:00u wordt het diner geserveerd en genieten we gezamenlijk van een 3-gangen diner à la carte.


Maandag


Kampina
Je ontwaakt midden in de bossen en na een gezond ontbijt starten we rond 9:00 uur vanuit het hotel onze wandeling over de Kampina. De route van vandaag is ongeveer 21 kilometer. Een dag vol variatie in het landschap en mooie vergezichten. Misschien komen we zelfs grote grazers tegen, zoals runderen of de kudde IJslandse Paarden. Na een kort stukje bos komen we uit bij het Belversven waar we genieten van het uitzicht. We lopen dwars over de Kampina met haar uitgestrekte heidevelden, zandpaden en vele vennen. Onderweg genieten we van onze lunch die we meegekregen hebben bij Meneer van Eijck. De route vervolgt kronkelend door het stroomgebied van de Aa, waarbij we weides en een vistrap kruisen. We komen weer terug op de Kampina en lopen via het monument van Van Tienhoven over de hei en door de bossen terug naar Meneer van Eijck waar we genieten van een welverdiend drankje op het terras. We hebben even tijd voor onszelf en schuiven om 19:00 uur aan voor een uitgebreid diner.


Dinsdag


Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
Vandaag hebben we een stevige wandeldag voor de boeg. Na het ontbijt hebben we eerst een transfer van ongeveer 20 minuten naar Landgoed Bosch en Duin aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier start vandaag onze rondwandeling door de Brabantse Sahara. Met 270 hectare zand is dit één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Na een korte wandeling langs een oorlogsmonument komen we bij het uitzichtpunt waar we uitkijken over de grootste zandvlakte die stamt uit de IJstijd. De invloeden uit deze tijd zijn ook terug te zien in de stuwwallen die we onderweg tegenkomen.
We vervolgen onze route door een afwisselend gebied van naaldbos, hei en droge zandverstuivingen. Onderweg lunchen we in het veld. We komen ook langs verschillende uitspanningen waar we een stop kunnen maken voor koffie of thee en voor de liefhebber een worstenbroodje of een stukje Brabantse broeder! Voldaan rijden we terug naar Meneer van Eijck en nemen we tijd om even tot rust te komen. Om 19:00 uur is onze tafel weer gedekt voor het diner.


Woensdag


Oisterwijkse Bossen en Vennen
Een heerlijke wandeling van zo’n 15 kilometer vandaag door gevarieerde bossen en pittoreske vennen, waaronder het beeldschone Goorven. Vroeger was dit een moeras waar turf werd gestoken, tegenwoordig een trekpleister voor onder andere libellen en watervogels en een geliefde plaats voor fotografen! We lunchen onderweg en kunnen nog een koffie stop maken bij Boshuis Venkraai. Echte Brabantse gezelligheid, midden in het bos! We sluiten de wandel 4-daagse af met een gezamenlijk drankje bij Meneer van Eijck.


Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord