Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
4 4 1
VERTREK TERUG REISSOM
05 september 08 september € 475,- **
24 oktober 27 oktober € 475,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nederland »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nederland | Diever Drenthe
Algemeen

Een wandel 4 Ė daagse door Drenthe. Nationale Parken en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid Het Doldersummerveld ďIk bid niet veur brune bonenĒ, is de internationaal bekende uitroep van Bartje Bartels als zijn moeder bruine bonen opschept en vader oproept tot gebed. Bartje is in 1935 de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Hij groeit op in een arm Drents landarbeidersgezin en schikt zich steeds minder naar zijn lot. Drenthe is het Ďpauperparadijsí inmiddels ruimschoots ontstegen. Vanaf de jaren Ď70 kwamen er steeds meer mensen uit het Westen van ons land om in deze provincie veel rustiger te wonen en te werken ťn te genieten van de prachtige natuur. Rob Boogaard, mede-initiatiefnemer van Mooie Wandeling, heeft in Havelte (vlakbij Diever) gewoond tot eind jaren Ď70. Hij komt in Havelte, Diever, Ruinen, Dwingeloo nog steeds Ďthuisí en geniet van de rust, ruimte en gevarieerde natuur. Hij wil jullie daarin graag meenemen op een aantal afwisselende wandelingen door het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid rondom Fredriksoord / Wilhelminaoord.

Unieke kenmerken van deze wandel 4 – daagse:


  • Prachtige, in het landschap opgenomen, sfeervolle accommodatie

  • Op loopafstand van het centrum van Diever (met terrasjes en winkeltjes)

  • Wandelingen door twee Nationale Parken en de koloniën van Weldadigheid

  • Wandeling door het grootste natte heidegebied van West-Europa

  • Informatie over natuur en cultuur door lokaal deskundigen

  • Geen of korte transfers (max. 15 minuten) voor de vier wandelingen

  • Facultatieve verlenging mogelijk (voor o.a. Nationale Park de Weerribben)


De locatie en accommodatie
Tijdens deze wandel 4 – daagse verblijf je in het sfeervolle, gastvrije en prachtig gelegen Landhotel Diever. Dit oorspronkelijke Armenwerkhuis, als onderdeel van de kerk, werd na de Tweede Wereldoorlog gerund als manege annex herberg ‘t Ruterhuus. In 1997 is de huidige hotelvleugel aangebouwd. Doel was ook minder validen te ontvangen. Alle kamers zijn hierdoor gelijkvloers met een deur naar buiten. Vanaf 2008 is Landhotel Diever opgebouwd tot een goed hotel/restaurant. Het contact met de gasten, de kwaliteit van de ontvangst, de overnachting, het eten (met lokale producten) en alles er om heen zijn van het hoogste niveau. Doelstelling van Landhotel Diever is dat ze jou regelmatig terugzien. Met meer dan 60% van de gasten lukt dat uitstekend.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord