Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
4 4 1
VERTREK TERUG REISSOM
08 september 11 september € 475,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nederland »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nederland, Westerwolde
Van dag tot dag

Corona

Puur genieten en veiligheid staan bovenaan. Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en gaan er vanuit dat onze gasten deze ook in acht nemen: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf altijd thuis bij klachten.

Programma

Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen en begint op een donderdag. Je bent uiteraard vrij om er naar eigen inzicht gebruik van te maken. Niks moet. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen in de directe omgeving van hotel Boschhuis? Vooral doen als jij dat wilt. De reisleider doet desgewenst graag suggesties. Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider.

Donderdag

Vanaf 09.30 uur kun je inchecken. Om 10.00 uur kun je desgewenst koffie of thee met Groninger koek bestellen. Om 10.30 uur volgt een uitgebreide rondleiding door het Kruisherenklooster. Om 12.00 uur genieten we (vrijblijvend) van een lunch en om 13.00 uur vertrekken wij vanuit hotel Boschhuis voor een wandeling van circa 11 kilometer door de bossen van Ter Apel. Deze behoren tot de oudste bossen van Nederland.
Onderweg passeren wij o.a. de Rijks Hoogere Burger School, gebouwd volgens de Amsterdamse School in 1922, en plekken waar de van oorsprong bepalende aardappel(meel) cultuur nog altijd zichtbaar is.

Vrijdag

Na het ontbijt vertrekken wij naar Sellingen voor een wandeling van zo’n 20 kilometer door het stroomdal van de beek Ruiten A. Volgens velen één van de mooiste stroomdalen van Europa. Het is onderdeel van de Ecologische hoofdstructuur Westerwolde. Een gebied van ongeveer 2.500 hectare is inmiddels weer kronkelig, nat, kleurrijk, gevarieerd en uniek.
Na de wandeling is er gelegenheid het intieme plaatsje Sellingen te bezoeken.

Zaterdag

We starten en eindigen de 16 km. lange wandeling bij de burcht te Wedde. Dit is de plek waar de zelfstandigheid van Nederland begon. Want de burcht was de ontstekingshaard van de opstand tegen Filips II van Spanje. Vlak bij de burcht passeren we de Geselberg. Vroeger stond er op de heuvel alleen een paal. De Geselberg werd gebruikt voor de uitvoering van straffen. Voor menigeen betekende dat een enkele reis. De wandeling voert ons via oude houtwallen die agrarisch gebied omzomen. We passeren prachtige essen, meden, woeste gronden en de wetlands van Westerwolde.

Zondag

Welkom in het jaar 1742. Vlakbij de Duitse grens ligt de Vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. Bezoekers wanen zich eeuwen terug in de tijd. Voldoende redenen om de dag te starten met een rondleiding in en om Bourtange. We sluiten de dag af met een mooie wandeling van circa 16 km. in het beekdal van de Ruiten A van Wollinghuizen naar Smeerling.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord