Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Nepal

Nepal ligt in het centrale deel van de Himalaya. Binnen 100 kilometer vind je er de combinatie van de warme tropische jungle in het zuiden langs de grens met India en de hoogste toppen van de wereld in het noorden langs de grens met Tibet. De cultuur is uniek, de vegetatie en uitzichten weergaloos en de mensen zijn er buitengewoon gastvrij en vriendelijk. Omdat er nog relatief weinig wegen zijn is Nepal het ultieme land voor een wandelvakantie, een trekking of een expeditie. HT biedt een groot aantal verschillende wandelreizen in Nepal aan waaronder de bekendere routes naar Everest, Annapurna en Langtang. Daarnaast gaan we ook naar de meest afgelegen streken als de Kanchenjunga in het oosten op de grens met Sikkim en de Api in het uiterste westen. Sommige tochten geven je tot op de dag van vandaag het gevoel ontdekkingsreiziger te zijn.

In verband met de aardbeving in Nepal benadrukken we dat de meeste gebieden ongeschonden zijn gebleven en dat trektochten daar heel goed mogelijk zijn. Vanaf Annapurna naar het westen, met name Mustang, Dolpo, Inner Dolpo en Humla en vanaf Everest naar het oosten, Makalu en Lumbasamba Himal is er nagenoeg geen schade. De routes zijn als vanouds betoverend van schoonheid en je helpt de gewone mensen, gidsen, koks en dragers aan een inkomen zodat ze verder kunnen met hun leven. In de gebieden Langtang, Helambu en Ganesh Himal zijn inmiddels voldoende hersteld om weer trektochten te kunnen ondernemen.

Onze wandelreizen Nepal

sorteer op

Nepal | Annapurna Rond (lodgetrek)

Wandelreis Nepal | Annapurna Rond (lodgetrek)

HindoeÔsme, Boeddhisme, Tilicho Lake en Thorung-La. Een klassieker met net iets meer. Al sinds jaar en dag ťťn van de drie grote klassieke treks in Nepal maar nog steeds een interessante tocht. De wisseling van vegetatie, het klimaat, de huizenbouw, de klederdracht en de religie van de bevolking maken het tot een uniek geheel. Wij volgen niet alleen de klassieke route maar bezoeken ook het mysterieuze Tilicho Lake wat deze tocht een extra dimensie geeft. Dit -op 5000 meter hoogte gelegen- meer wordt aan de zuidkant begrenst door de zogenaamde ďGreat BarrierĒ,de met gletsjers bedekte steile noordwanden van de Annapurna. Aan het eind van de tocht ligt een 5400 meter hoge pas, de onvoorspelbare Thorung-La, waarna je in het diepste dal ter wereld komt. Dit is de trekking van Nepal die je als wandelaar echt gedaan moet hebben!
25-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 1325 3 zwaarte 
Nepal | Annapurna Sanctuary (lodgetrek)

Wandelreis Nepal | Annapurna Sanctuary (lodgetrek)

Het Annapurnamassief is een ringvormig gebergte van 7- en 8-duizend meter hoge pieken. De kloof van de rivier de Modi Khola is de enige toegang tot het binnenste van deze ring, de Annapurna Sanctuary, gelegen op 4000 meter hoogte. Deze vallei is de leidraad voor deze korte maar schitterende lodgetrek. In zes dagen loop je van het tropische Pokhara over mooi aangelegde paden door rijstvelden, langs relatief welvarende dorpjes, schitterende bergwouden met bamboe en rododendrons naar het hart van de Annapurna. Hier ben je geheel omsloten door vele 7000-ers en je staat vlak onder de zuidwand van de 8091 meter hoge Annapurna I.
16-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 915 3 zwaarte 
Nepal | Everest & Gokyo (lodgetrek)

Wandelreis Nepal | Everest & Gokyo (lodgetrek)

De trek naar de Mount Everest is natuurlijk een van de klassieke tochten in Nepal. Al sinds het begin van de jaren vijftig is dit een geliefd doel geweest, in eerste instantie voor de klimmers en later ook voor wandelaars die nu wel eens met eigen ogen de hoogste berg van de wereld willen zien. Het is ook niet verbazingwekkend dat dit gebied in Nepal het best is ontwikkeld. Het heeft een redelijke toeristische infrastructuur. Men is gewend aan westerlingen en er zijn goede mogelijkheden om bij mensen thuis of in lodges te eten en te overnachten. De Sherpa`s, de bewoners van het gebied zijn door de diverse expedities wereldberoemd geworden door hun volharding, doorzettingsvermogen, humor en openheid. Door hun vele kontakten met de "buitenwereld" zijn de Sherpa`s goed ontwikkeld en ook op de hoogte van de dingen die zich buiten Nepal afspelen. De Sherpa`s zijn boeddhistisch en je zult hier en daar zeker ťťn van die mystieke kloosters kunnen bezoeken.
23-daagse reis 16 dagen lopen reissom op aanvraag 4 zwaarte 
Nepal | Everest Challenge

Wandelreis Nepal | Everest Challenge

De Mount Everest is met 8850 meter de hoogste berg van de wereld. Na een groene en meestal warme aanlooproute belanden we in een gebied met zowel ijzingwekkende gletsjerwanden hoog boven ons, als ook peilloze dieptes beneden, waar woeste rivieren rumoerig een uitweg zoeken uit de bergen. Hoogte speelt zeker een rol vlak bij het bekendste uitkijkpunt van het gebied: Kala Pattar (5545 meter). Als de conditie van de deelnemers en de omstandigheden het toelaten vervolgen we onze trekking met de oversteek van de Cho La naar de prachtige meren van Gokyo. Ook hier is er een uitzichtspunt om de Everest nog een keer te bewonderen.
30-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 
Nepal | Mustang (lodgetrek)

Wandelreis Nepal | Mustang (lodgetrek)

Onder Nepalgangers is Mustang een legende. Gelegen aan de droge noordkant van het Annapurnamassief ligt een fascinerend landschap van diep uitgesneden canyons, prachtig geŽrodeerde zandsteenformaties in mooi oplichtende paletkleuren en bergplateaus met uitzicht op blinkend witte gletsjers. Deze tocht is nu overigens goed te doen terwijl je in lodges overnacht.
22-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1995 3 zwaarte 
Nepal | Dhaulagiri Rond

Wandelreis Nepal | Dhaulagiri Rond

Deze trek geldt als ťťn van de meest spectaculaire en ruige tochten in Nepal en is dan ook alleen voor ervaren trekkers. De paden zijn soms lastig, de etappes soms lang en je begeeft je een geruime tijd op grotere hoogte (tussen 4000 en 5300 meter). Voortdurend bevind je je echter ook in de mooiste landschappen ter wereld.
23-daagse reis 14 dagen lopen reissom vanaf € 2350 4 zwaarte 
Nepal | Annapurna Phu & Nar

Wandelreis Nepal | Annapurna Phu & Nar

De regio van Phu en Nar ligt op de grens van Nepal en Tibet, ten oosten van Mustang. Het gebied was tot voor kort gesloten voor buitenlandse reizigers. Het landschap in de valleien doet zeer Tibetaans aan en ook de huizen zijn in de typische Tibetaanse stijl gebouwd. Op een aantal strategisch gelegen rotspunten staan alles overheersende Ďfortení. We treffen hier enkele van de oudst bekende BŲn kloosters aan en een aantal grotten waar oude Tibetaanse meesters hebben gemediteerd. Als laatste is het de moeite waard om te vermelden dat er in dit gebied nog steeds sneeuwluipaarden voorkomen!
26-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 1775 3 zwaarte 
Nepal | Annapurna Special

Wandelreis Nepal | Annapurna Special

Dit is een iets pittiger variant van de ďgewoneĒ route waarbij we slechts op twee momenten de hoofdroute kruisen. Daarbuiten is het nergens echt toeristisch. Je steekt drie passen over van rond of boven de 5000 meter hoog, je bezoekt de zeer afgelegen valleien van Nar en Phu en je kampeert direct aan het op 5000 meter hoogte gelegen diepblauwe Tilichomeer dat aan de achterkant wordt begrensd door de gletsjers van de enorme ďGreat BarrierĒ.
31-daagse reis 22 dagen lopen reissom vanaf € 2995 4 zwaarte 
Nepal | Everest | Mani Rimdu festival (lodgetrek)

Wandelreis Nepal | Everest | Mani Rimdu festival (lodgetrek)

Mani Rimdufestival, Kala Pattar, Everest BC, Cho La, Gokyo meren & Gokyo Ri De trek naar de Mount Everest is natuurlijk een van de klassieke tochten in Nepal. Al sinds het begin van de jaren vijftig is dit een geliefd doel geweest, in eerste instantie voor de klimmers en later ook voor wandelaars die nu wel eens met eigen ogen de hoogste berg van de wereld willen zien. Het is ook niet verbazingwekkend dat dit gebied in Nepal het best is ontwikkeld. Het heeft een redelijke toeristische infrastructuur. Men is gewend aan westerlingen en er zijn goede mogelijkheden om bij mensen thuis of in lodges te eten en te overnachten. De Sherpa`s, de bewoners van het gebied zijn door de diverse expedities wereldberoemd geworden door hun volharding, doorzettingsvermogen, humor en openheid. Door hun vele kontakten met de ďbuitenwereldĒ zijn de Sherpa`s goed ontwikkeld en ook op de hoogte van de dingen die zich buiten Nepal afspelen. De Sherpa`s zijn boeddhistisch en je zult hier en daar zeker ťťn van die mystieke kloosters kunnen bezoeken.
24-daagse reis 18 dagen lopen reissom vanaf € 1675 4 zwaarte 
Nepal | Ganesh Himal

Wandelreis Nepal | Ganesh Himal

De Ganesh Himal ligt ten noordwesten van Kathmandu, ingeklemd tussen het Manaslumassief in het westen en het Langtanggebergte in het oosten. Door dit prachtige en nauwelijk door toeristen bezochte gebied, waar veel Tamangs wonen, voert deze bijzondere tocht. Het is niet mogelijk helemaal rond deze bergketen te lopen, maar je kunt wel dicht bij de beijsde toppen komen. Het gebied wordt door zowel Hindoes als Boeddhisten bewoond. Vooral in de dorpen maak je op een indringende manier kennis met het leven van de Nepali.
20-daagse reis 14 dagen lopen reissom vanaf € 1675 3 zwaarte 
Nepal | Inner Dolpo

Wandelreis Nepal | Inner Dolpo

Overal in Nepal dringen de wegen verder en verder de bergen in, behalve hier in Inner Dolpo. Door de uiterst geÔsoleerde ligging zal dat ook nog wel even duren. Het is een dun bevolkt gebied waar de tijd stil lijkt te staan. De mensen, dorpen en kloosters die je onderweg tegenkomt zullen voor de rest van je leven onuitwisbare indrukken achterlaten. Met een Ďspecial permití kun je nog verder in het magische Dolpo-gebied doordringen. Om te kunnen genieten van het gebied moeten we eerst goed acclimatiseren: Inner Dolpo is een verlenging van het Tibetaanse plateau en de dalbodems liggen daar op meer dan 4000 meter hoogte. Het is een pittige tocht door magisch gebied, die leidt over 9 passen van 5000 meter en hoger. De mensen, dorpen en kloosters die je onderweg tegenkomt zullen voor de rest van je leven onuitwisbare indrukken achterlaten.
34-daagse reis 26 dagen lopen reissom vanaf € 5495 4 zwaarte 
Nepal | Inner Dolpo, Mu La

Wandelreis Nepal | Inner Dolpo, Mu La

Dit is een prachtige reis die je meeneemt door een zeer afgelegen deel van Dolpo/Inner Dolpo. Naast prachtige schilderachtige dorpen wandel je door onwaarschijnlijk mooie landschappen pal ten noorden van de grote Dhaulagiri. Door het vrij rustige reisschema is het een trekking van categorie 4 en onderweg heb je behoorlijk wat tijd om alles goed in je op te nemen.
30-daagse reis 22 dagen lopen reissom vanaf € 4150 4 zwaarte 
Nepal | Kanchenjunga zuid en noord

Wandelreis Nepal | Kanchenjunga zuid en noord

Deze lange uitdagende tocht begint met een vliegreis naar Biratnagar in de Terai. Van hier volgt een enerverende busreis naar Gopetar. We lopen door het subtropische bos naar Yamphudin, het laatste permanent bewoonde dorp, en door de bosrijke vallei van de Omji Khola naar een pas, waar het machtige massief van de Kangchenjunga voor het eerst in zicht komt. Langs de Simbua Khola leidt de route naar de enorme Yalung-gletsjer met een grandioos uitzicht op de zuidwand van de Kangchengjunga. Hier hebben we een extra dag om de wilde omgeving van het zuidelijk basiskamp te verkennen, voordat we richting de Mirgan La (4640m) verder trekken. Na een lange afdaling bereiken we het Sherpa dorp Ghunsa. Van hier lopen we naar het noordelijk basiskamp van de Kangchengjunga. In dit fantastisch gelegen basiskamp hebben we een extra dag om de om de omgeving te verkennen en het ongelofelijke landschap op te nemen. De route terug via Taplejung leidt ons door de bossen en landbouwgronden van het Tamur dal.
30-daagse reis 21 dagen lopen reissom vanaf € 2275 4 zwaarte 
Nepal | Langtang & Helambu (lodgetrek)

Wandelreis Nepal | Langtang & Helambu (lodgetrek)

Deze lodgetrekking voert je door drie gebieden die erg van elkaar verschillen. De Langtang-vallei is nationaal park geworden door zijn uitzonderlijke schoonheid van flora en fauna. Het is een nauw en bebost dal waarin hogerop twee pittoreske dorpen liggen. Je kunt hier schitterende tochten maken naar nabij gelegen uitzichtpunten. GosaÔnkunda is het gedeelte van de tocht in het hooggebergte tussen de 4000 en de 4600 meter: prachtige uitzichten, meertjes, sneeuw en rotswanden. Helambu is het door Sherpaís bewoonde gebied pal ten noorden van Kathmandu.
23-daagse reis 17 dagen lopen reissom vanaf € 1350 3 zwaarte 
Nepal | Lower Dolpo

Wandelreis Nepal | Lower Dolpo

Dolpo, het woeste en verlaten land achter de Dhaulagiri was lange tijd van de buitenwereld afgesloten, maar is in 1988 weer opengesteld en staat onder bescherming als Shey Phoksumdo National Park. Dit afgelegen en ongerepte hoogland wordt getekend door de bewoners met hun boeddhistische cultuur en natuurlijk door de ruige landschappen. Hoge bergpassen en valleien bemoeilijken de toegang en stellen hoge eisen aan de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemer.
31-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 3195 4 zwaarte 
Nepal | Makalu Everest Mera Peak

Expeditie Nepal | Makalu Everest Mera Peak

We vliegen van Kathmandu naar Tumlingtar, van waar we via de klassieke route over de Shipton La naar het Makalu basiskamp lopen. Alleen deze tocht naar het Makalu basiskamp is er al een van uitersten. De onvergetelijke route voert vanuit een van de laagste punten van Nepal over vochtige bospaden tot midden in een ijzige arena van achtduizenders met uitzicht op de Makalu (8481m), de Mount Everest (8848m) en de Lhotse (8511m). Volledig geacclimatiseerd, zal de beklimming van Mera Peak bij goede condities geen problemen opleveren. Weinig plekken leveren een beter uitzicht op op het ĎDak van de Wereldí dan de top van Mera Peak. Via het Hinku dal en de Ztrwa La komen we aan in Solo Khumbu, ook wel het Everestgebied genoemd. Van Lukla vliegen we terug naar Ramechhap en met de bus gaan we terug naar Kathmandu.
34-daagse reis 28 dagen lopen reissom vanaf € 4145 5 zwaarte 
Nepal | Manaslu Rond

Wandelreis Nepal | Manaslu Rond

Wil je het toerisme op de Annapurna tocht vermijden en toch een complete, net zo afwisselende, niet te zware trektocht maken, dan is dit je trek. Je begint en eindigt in een tropische omgeving: warm, bamboehutjes, rijstvelden en bananenbomen. Het pad loopt soms spectaculair hoog boven de woeste rivier met loodrechte rotswanden. Hogerop vinden we grote Boeddhistische dorpen en kloostertjes. Op tweederde van de trek passeren we in een wereld van rots en ijs het hoogste punt: de Larkya La op 5105 meter hoogte.
23-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 1505 3 zwaarte 
Nepal | Mera Peak | 6466 meter

Expeditie Nepal | Mera Peak | 6466 meter

Mera Peak is de hoogste trekkingpeak in Nepal. De berg zelf heeft 3 hoofdtoppen, Mera South (6065 meter), Central (6466 meter) en North (6476 meter). Mera Central is ons doel op deze tocht. Tijdens de aanloop steek je een aantal passen over van 3000 en 4000 meter hoog zodat het acclimatisatieproces goed kan verlopen.
24-daagse reis 17 dagen lopen reissom vanaf € 2645 4 zwaarte 
Nepal | Numbur

Wandelreis Nepal | Numbur

Een prachtige trek in het Sherpagebied pal ten noorden van de klassieke Everest trail. De nachten breng je voornamelijk door in een tent en een enkele nacht in een lodge. Je bent er weg van het massatoerisme. De mensen in de verschillende dorpen leven nog op traditionele wijze. Langs akkers en dorpen maar je loopt al snel door uitgestrekte oerbossen waar de rododendrons in april en mei natuurlijk in volle bloei staan. Het hoogste deel van deze trek voert je door ongerepte bergwildernis aan de voet van steil oprijzende bergwanden. De meest afgelegen kampeerplek ligt verscholen in de schoot van Numbur, de imposante bijna 7000 meter hoogste top van de Shorong Himal.
21-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 1975 3 zwaarte 
Nepal | Saribung | 6328 meter

Expeditie Nepal | Saribung | 6328 meter

De eeuwenoude cultuur van Mustang in combinatie met een aantal pittige passen, een topbeklimming, de prachtige Saribung trekkingexpeditie heeft het allemaal. Tijdens de aanloop naar de berg nemen we de tijd om ťcht goed te acclimatiseren zodat een toppoging voor iedereen haalbaar is.
31-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 4145 5 zwaarte 
Nepal | Tsum Valley

Wandelreis Nepal | Tsum Valley

Deze trektocht is een bijzondere combinatie van gebieden. De in- en uitloop van deze tocht gaan over de steeds meer ontwikkelde Manaslu route, maar bij het afsplitsen loop je direct een totaal andere wereld in. Een van rust, waar weinig to geen andere toeristen komen, authentieke dorpen, een weidse vallei, het grensgebied van Tibet en het basiskamp van Ganesh Himal.
26-daagse reis 19 dagen lopen reissom vanaf € 2475 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord