Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Dolpo
Algemeen

Dit is een van de drie ďchallengeĒ reizen naar Nepal, waarbij de challenge enerzijds bestaat uit het verzamelen van donaties (min. 500 euro pp) voor de stichting Sathiko Sath, en anderzijds uit het maken van deze unieke reis. Sathiko Sath faciliteert onderwijs voor arme dorpskinderen uit afgelegen gebieden van Nepal en het viert in 2019 zijn 10 jarig bestaan. Meer info op www.sathikosath.nl. Voor mensen met beperkt tijd is het overigens mogelijk om de reis met 2 dagen in te korten. Je slaat dan dag 3 (verblijf in Kathmandu) over zodat je op zaterdag kunt vertrekken ťn je kunt er voor kiezen om in ťťn dag terug te vliegen van Kathmandu naar Amsterdam. De kern van deze reis is een tocht door een heel bijzonder deel van Dolpo. De tocht is zo ingedeeld dat het niet een heel zware variant is. Dolpo ligt grotendeels ten noorden van de Himalaya en daardoor is het een wat droger gebied. Van oudsher beÔnvloed door het Tibetaans Boeddhisme met name de oerstroming daarvan: het BŲn-boeddhisme. Tegen de achtergrond van steile Himalayakloven en kleurrijke bergen bezoek je dorpen en kloosters waar deze vorm van boeddhisme nog actief wordt beleden. Ongeveer halverwege de tocht steek je een nauwelijks door westerlingen begane pas over van ongeveer 5300 meter hoogte. Na terugkeer in Kathmandu is het mogelijk voor geÔnteresseerden het Sathiko Sath hostel en de nabij gelegen school te bezoeken.

De tocht begint met 2 binnenlandse vluchten meteen naar de basis in Dolpo: Juphal en Dunaï. Na een rondwandeling in de hoofdplaats van Dolpo, Dunaï, waar we o.a. een Bön-schooltje bezoeken starten we de trek. Barle is een dorp waar de gehele bevolking het Bön-boeddhisme aanhangt. We nemen een dag de tijd om de heilige rondgang te lopen waarbij je op een eerste geweldig uitzichtpunt in de valleien van Tarap en de Barbung rivier kunt kijken. Wie wil kan een bijzondere sessie meemaken in het plaatselijke kloostertje. Daarna volgen we de spectaculaire Tarap vallei omhoog tot het op 4100 meter gelegen dorp Do. Ook hier nemen we een dag de tijd om er eens uitgebreid rond te kijken in het dorp de kloosters en de tempeltjes. Via een 5300 meter hoge pas steken we over naar de Bovenloop van de Barbung Khola waar zelden een westerling wordt gezien. Aan het eind van deze vallei stuit je op de noordwand van Dhaulagiri 2.  

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord