Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Ongewoon Nepal
Algemeen

Dit is een van de drie ďchallengeĒ reizen naar Nepal, waarbij de challenge enerzijds bestaat uit het verzamelen van donaties (min. 500 euro pp) voor de stichting Sathiko Sath en anderzijds uit het maken van deze unieke reis. Sathiko Sath faciliteert onderwijs voor arme dorpskinderen uit afgelegen gebieden van Nepal en het viert in 2019 zijn 10 jarig bestaan. Meer info op www.sathikosath.nl. Als je Nepal bezoekt, wil je graag zoveel mogelijk zien van het land en de cultuur, en tegelijk het land echt beleven. Dit reisprogramma, met bezoeken aan Kathmandu en de vallei, Pokhara en omgeving, Lumbini en Bardia National Park biedt je dat perfecte mengsel. De tocht geeft je alle kansen om van de lokale cultuur te genieten, de verschillende landschappen te zien, te relaxen aan een bergmeer bij zonsondergang, te mediteren in het hart van Boeddhaís geboorteplaats, wilde beesten te observeren in een ongerepte tropische jungle en te genieten van adembenemende uitzichten op de met sneeuw bedekte pieken van de Himalaya.

Je start in Kathmandu dat befaamd is vanwege zijn oude historie en cultuur, zijn middeleeuwse architectuur, oude tempels en boeddhistische kloosters. Je treft er een smeltkroes van culturen en tradities. Daarna maken we een korte trekking door de valleien rond Namo Buddha. Vervolgens reizen we door naar Pokhara dat aan een fantastisch meer ligt in een vallei onder het Annapurna massief, 200 km ten westen van Kathmandu. Vandaar kom je via een tocht door de “foothills” in de vlakten waar de geboorteplaats van Boeddha op ons wacht, Lumbini. Daar is tijd voor reflectie over de zin van het leven. Vandaar gaat het westwaarts naar het weinig bezochte Bardia National Park. Daar vind je typische landelijke dorpjes in een dichte, onbetreden jungle en een enorme variëteit aan vogelsoorten en wilde beesten. Je kunt er zeldzame rivierdolfijnen zien bij het raften op de Karnali rivier (een van de grootste rivieren van Nepal) en de jungle ontdekken per jeep safari op zoek naar de een-hoornige neushoorn, de royal bengal tigers en zeldzame vogels. Je kunt je laten verrassen door wat er zomaar opeens je pad kruist terwijl je door de jungle loopt.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord