Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
21 6 1
VERTREK TERUG REISSOM
26 oktober 15 november € 1460,- ** !
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Ongewoon Nepal
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

Deze reis wordt uitgevoerd met lokale reisleiding. Deelnemers die een vlucht via HT hebben geboekt, krijgen het vliegticket uiterlijk in de week voor vertrek per e-mail. Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. 

Binnenlandse vlucht

Tijdens deze reis maken we gebruik van een binnenlandse vlucht van Nepalgunj naar Kathmandu. Deze vluchten zijn vrij betrouwbaar en er wordt doorgaans gebruik gemaakt van 30 tot 50 persoons toestellen
Aan binnenlandse vluchten in Nepal kleeft altijd enige onzekerheid. In verband met weersomstandigheden en het uitvallen van vliegtuigen, kunnen we soms moeilijk wegkomen. In het uiterste geval kunnen we ook met een bus de reis maken maar dan ben je wel een hele dag onderweg.

In plaats van rijden van Pokhara naar Lumbini kun je er ook voor kiezen om daar een binnenlandse vlucht voor te gebruiken. Hier geldt hetzelfde wat betreft onzekerheid en eventuele oplossing.

Visum en paspoort

Er zijn 2 mogelijkheden voor de visumaanvraag. Dit kan geregeld worden bij aankomst in Kathmandu of van tevoren geregeld worden in Nederland bij het Consulaat (kosten in Nederland, multiple entry voor 30 dagen is € 75,00). Je kunt je visum voor Nepal dus ook bij aankomst in Kathmandu regelen (multiple entry voor 30 dagen is US$ 40,-- (ongeveer € 32,--) Neem voor de aanvraag in Kathmandu wel een pasfoto en Euro`s mee. 

Je paspoort moet vanaf het moment dat je terugreist nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Voor de aanvraag in Amsterdam krijg je t.z.t. van ons een visumaanvraagformulier toegestuurd. Vul het formulier in , hecht er een pasfoto aan en haal het visum in een ochtend. Consulaat van Nepal, Herengracht 562, 1017 CH Amsterdam, telefoon: 020-6241530, openingstijden: 10.30 - 13.00 uur. 
VERGEET JE PASPOORT NIET MEE TE NEMEN, WANT DAAR MOET HET VISUM IN. 

Je kunt het visum ook per aangetekende post regelen: 
Stuur je paspoort + visumaanvraagformulier + pasfoto + geld (zie voor het juiste –meeste recente- bedrag het visumformulier) + een aan jezelf geadresseerde, als aangetekend gefrankeerde (€ 7,95) lege envelop, aan het consulaat. Je krijgt je paspoort met visum meestal binnen een week retour.   

N.B. Binnen 6 maanden na de uitgiftedatum van het visum moet je Nepal binnengaan, anders verloopt de geldigheid. 

Indien je het visum bij aankomst op het vliegveld van Kathmandu wilt kopen, moet je een aanvraagformulier invullen. Dat kan vanaf 15 dagen voor aankomst online, klik hier voor het online aanvraagformulier.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt.
De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/nepal waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nepal en Nederland bedraagt in onze wintertijd 4:45 uur en in onze zomertijd 3:45 uur. Het is in Nepal later dan in Nederland.

Klimaat

Vanwege de grote hoogteverschillen varieert het klimaat van subtropisch moessonklimaat tot bergwoestijnklimaat. De regentijd is in de zomer, van juni tot en met september. Hoe hoger in de bergen, des te minder invloed heeft deze regen. Een klein gedeelte aan de noordzijde van de Himalaya ligt zelfs in de regenschaduw van het gebergte en is kurkdroog en woestijnachtig (bijv. Mustang en Dolpo). Elke 100 meter stijging geeft ongeveer 0,7 graden Celsius daling in temperatuur.
Op deze reis kom je niet boven de 2000 meter en de temperaturen zullen eerder neigen naar warm dan naar koud.

Geld voor op reis

Met een bankpas kun je bij diverse geldautomaten (ATM) in Kathmandu en Pokhara geld opnemen (pinnen). Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld.
Wanneer je met de bankpas wilt pinnen, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet. 
Houd er rekening mee dat met name in Kathmandu geldautomaten vaak defect zijn. Als je het risico dat je daardoor niet over Nepalees geld  kunt beschikken wilt vermijden, kun je Euro’s meenemen. Nepalese rupees zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Euro’s (alleen grote coupures vanaf  € 20,--) kun je inwisselen in het hotel, bij banken en bij diverse geldwisselkantoren. 

Uitgaven waarmee je rekening kunt houden zijn de volgende: 
- Uit eten (lunch en diner) in Kathmandu en Pokhara,   ongeveer € 20,-- per dag exclusief drankjes.
- Tijdens de trektocht ontbijt, lunch en diner gemiddeld ongeveer €  25,-- per dag exclusief drankjes.
- Entreekosten voor bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving : ongeveer € 20,--.
- Eventuele vervoerskosten naar Bhaktapur € 10,--.
- Persoonlijke uitgaven, o.a. taxi`s, drankjes, souveniers 

Kijk maar bij prijzen en data welke maaltijden en entrées precies bij de prijs zijn inbegrepen en welke niet.

We raden je aan in ieder geval wat cash geld in Euro’s mee te nemen.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Aan het eind van de trek wordt meestal de fooi verzameld voor de Nepali die als gids of drager mee waren. 
Je geeft een fooi als je dat wilt en als je tevreden bent over de prestaties van de “crew”. HT adviseert de deelnemers aan deze reis hiervoor een bedrag van € 15 tot € 20,-- cash en in kleine coupures Nepalese rupies mee te nemen op trek. 
Het is weliswaar voor de Nepali een welkom extraatje, maar....... het is niet verplicht.

Overnachtingen

In Kathmandu, Pokhara, Bhaktapur en Patan verblijf je in hotels, alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Tijdens de reis door het land slapen we in kleine hotelletjes, resorts en lodges. Deze onderkomens zijn met zorg uitgekozen en zijn ook schone en aangename plekken om te verblijven. 

Uitrusting

Schoeisel 
De wandelingen zijn niet moeilijk en je kuint gewoon volstaan met lekkere wandelschoenen. 

(Dag)rugzak 
* Je bagage wordt altijd vervoerd en je kunt alles verpakken in een plunjezak, grote rugzak, tas of zelfs koffer doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 25 liter. 

~ een slaapzak is niet nodig omdat er overal dekens aanwezig zijn. Een eigen lakenzak is eventueel wel prettig. 
~ opblaaskussentje* 
~ sokken/kousen min. 3 paar 
~ ondergoed 
~ T-shirts 
~ fleece trui 
~ body warmer* 
~ korte broek 
~ trekking broek 
~ regen/windjack 
~ sandalen/gympen 
~ zwembroek/badpak 

algemeen 
~ dagrugzak (ongeveer 25 liter) 
~ dagboek* 
~ leesboek* 
~ reserve veters 
~ zaklamp 
~ batterijen 
~ fototoestel  
~ batterijen fototoestel 
~ veldfles 
~ zonnebril
~ reserve bril/lenzen 

toiletartikelen 
~ shampoo 
~ zeep 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ lippencrème 
~ zonnebrand 
~ kam/borstel 
~ toiletpapier/vochtig toiletpapier/vochtige washandjes
~ dunne handdoek 
~ tampons/maandverband 
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnen) 

reisbescheiden 
~waterdichte plastic hoes voor belangrijke reisdocumenten en geld 
- paspoort (moet bij aankomst in Nepal nog een half jaar geldig zijn) 
- vliegticket(s) 
- geld/bankpas/credit card 
- inentingsboekje* 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 

* = optioneel/naar persoonlijke wens 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Persoonlijke EHBO / medicijnen

Tijdens deze reis ben je nooit ver weg van de "bewoonde" wereld. Mocht je ziek worden dan kun je vrij snel bij een reguliere dokter of ziekenhuis terecht.

* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol als pijnstiller 
* insectenafweermiddel bijv.: autan 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 10 
* norit bij lichte darmklachten 
* immodium bij diarree 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 

Hoogteziekte

Van hoogteziekte zal op deze reis geen sprake zijn omdat je niet boven de 2000 meter komt.

Bereikbaarheid

Het hangt van de provider af of een mobiele telefoon van Nederlandse herkomst  in Nepal  (in de grote steden Kathmandu en Pokhara, en in mindere mate daarbuiten) werkt. Wel kun je tegenwoordig vanuit bijna alle plaatsen en vanuit veel dorpjes in de bergen met Nederland bellen. In veel gevallen is er zelfs Wifi. Je kunt ook overwegen om een Nepali SIM-kaart aan te schaffen. Voor ongeveer 10 Euro kun je een flink aantal minuten naar Nederland bellen.
Wanneer je eenmaal op trek bent, is het voor thuisblijvers soms moeilijker contact met je te krijgen. In een noodgeval kan HT proberen via een drager of gids de groep op te sporen. Het internationaal toegangsnummer is 00-977- en voor Kathmandu 1.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord