Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
21 6 1
VERTREK TERUG REISSOM
26 oktober 15 november € 1460,- ** !
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Ongewoon Nepal
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Dag 1 en 2 Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu

Deze 2 dagen zijn gereserveerd voor de vlucht van Amsterdam naar Kathmandu. Verschillende vluchtmogelijkheden vind je onder het kopje vliegtickets.  Airport pick up en hotel zijn inbegrepen. De internationale vlucht kun je zelf boeken maar je kunt het ook laten doen door HT.

Dag 3 Kathmandu-stad: bezoek Unesco World Heritage Sites: Pashupatinath en Boudhanath

Vandaag nemen we de tijd om de Kathmanduvallei te ontdekken en we bezoeken 2 bezienswaardigheden van wereldformaat. Het is altijd bijzonder om in de hindoeïstische Pashupatinath tempel de dodenverbrandigen gade te mogen slaan aan de oevers van de Bagmati. Na afloop wordt de as in de rivier gestrooid om het stroomafwaarts mee te nemen naar de heilige rivier de Ganges en de Bengaalse Golf.
Niet ver hier vandaan is de grote Stupa van Bouddha waar van `s ochtends vroeg tot `s avonds laat pelgrims en monniken, maar ook de gewone Nepalezen en westerlingen samen de rondjes lopen rond het mooi verlichte en indrukwekkende boeddhistische bouwwerk.

Dag 4 De Kathmandu vallei ontdekken

In de nabije omgeving van de stad kun je ook heerlijk het "buitengevoel" opdoen. Na een korte transfer naar het gehucht Patlekhet gaan we heerlijk wandelen waarbij we cultuur en traditie uit het verleden, lokale dorpjes, mensen, fantastische uitzichten, middeleeuwse bouwwerken en nog veel meer kunnen ontdekken.
We lunchen in het Namo Buddha Resort en we nemen daar wat rust alvorens we in één van de meest heilige kloosters een gebedsceremonie kunnen bijwonen.

Dag 5 hiking in de heuvels die de Kathmandu-vallei omgeven.

We ontbijten eerst maar eens in de tuin met zicht op de fantastische bergen. Daarna wandelen we in een rustig tempo naar het dorpje Balthali waar we bij aankomst van de lunch kunnen genieten. De middag kun je gebruiken door te wandelen door de velden in en rondom het dorp of je kunt lekker relaxen in de tuin van de lodge.

Dag 6 het leven op het land en transfer naar Bhaktapur

In de ochtend wandelen we nogmaals door de landerijen rondom het dorp waarbij je uitleg krijgt van het primitieve maar allesomvattende dorpsleven. Na de lunch lopen we via hangende bruggen naar de weg bij Khopasi. De auto`s of het busje staat al klaar om je verder te vervoeren, terug naar de Kathmandu-vallei. We nemen nu intrek in een mooi guesthouse in de 3e Koningsstad van de vallei: Bhaktapur. `s Avonds heb je de tijd om nog eens rustig rond te slenteren door het sfeervolle oude deel van het stadje.

Dag 7 Bhaktapur

Bhaktapur is één van de oude Koningssteden van de Kathmandu-vallei. Pleinen met schitterende tempels en gerestaureerde straatjes met oude handarbeidswinkeltjes maken het tot een levend monument. Na het ontbijt maak je met een gids een anders dan gewoon stadsrondje met uitleg over de roerige geschiedenis en de manier van leven. Overnachting weer in het guesthouse.

Dag 8 transfer naar Pokhara

Het is ongeveer 200 km over een kronkelende weg naar het stadje Pokara. Dit ligt heel schilderachtig aan het Phewa-meer aan de voet van de Annapurna keten. De rit brengt je over een klein pasje over de bergen die de vallei van Kathmandu omringen. Na het pasje daal je ongeveer 1000 meter af. Onderweg tijdens die afdaling heb je zicht op de bergketens die dichtbij Kathmandu liggen zoals Langtang, Ganesh Himal en Manaslu. Beneden komend volg je een tijdlang de rivier de Trisuli Gandaki waar ook wel veel op wordt geraft. Na ongeveer 7 uur rijden kom je in de vruchtbare en warme vallei van Pokhara. Je bent hier op ongeveer 850 meter hoogte en het is er wat warmer dan in Kathmandu. We slapen in de North Face Inn dat is gesitueerd in een rustige omgeving op loopafstand van het Phewa-meer en de drukte van winkeltjes en restaurants.

Dag 9 hike naar Astam

Na het ontbijt worden we naar het vlakbij gelegen Milanchowk gebracht. Van hier uit start de wandeling naar het op een heuvel gelegen Astam-dorp. Na de lunch te hebben genoten in het Annapurna Eco-village krijgen we een rondleiding door het dorp en heb je de gelegenheid in contact te komen met de lokale bewoners. Zij kunnen je dan wat vertellen over het gewone leven zoals zich dat daar afspeelt. De Eco-village geeft je uitzicht op de een beroemde berg in de Annapurna-keten, waarvan de top de vorm heeft van een vissenstaart: de Macchapucchre (of Fishtail). Hier overnachten we ook.

Dag 10 terug naar Pokhara en relaxen

We staan vroeg op om de zonsopkomst te kunnen zien met de Fishtail op de achtergrond, wat een magisch schouwspel is. Daarna een lekker ontbijt in de tuin van een theehuis met hetzelfde fantastische uitzicht. Daarna daal je af naar waar de weg weer begint voor de transfer terug naar het hotel in Pokhara. Daar heb je de hele middag om te doen waar je zin in hebt: een beetje shoppen, kanoën, zwemmen en lekker relaxen.

Dag 11 vrije dag in Pokhara

Vandaag is geheel vrij te besteden. Er zijn diverse mogelijkheden zoals varen op het meer, je kunt zelfs gaan paragliden en/of een bezoek brengen aan de "World Peace Stupa".

Dag 12 transfer naar Lumbini

Over het Nepalese middengebergte rijd je nu over een kronkelweg naar het zuiden naar de Terai, de vlakke strook land aan de grens met India. Het doel is een bezoek te brengen aan Lumbini, waarvan wordt aangenomen dat het de geboorteplaats is van Boeddha. Het is hier een bijzondere plek met tempels en kloosters uit de hele wereld. Na de lange rit checken we in in het hotel en morgen gaan we beter bekijken wat deze plaats precies te bieden heeft. 

Dag 13 Boeddha in Lumbini

Vandaag staat in het teken van het boeddhisme. Je brengt een bezoek aan de zone met boeddhistische tempels en klooster die zijn gesticht vanuit verschillende landen. Je krijgt de mogelijkheid kennis te maken met meditatie en/of een informele uitwisselingssessie in een klooster. Overnachten in een hotelletje in Lumbini.

Dag 14 naar Bardia National Park

Vandaag rijden we door het vrij vlakke Terai Landschap verder westwaarts. Het is een open landschap met ver weg in het noorden steeds de blik op de hoge witte bergketens van de Himalaya. Maar hier in het zuiden is het warm en tropisch zowel qua temperatuur als qua vegetatie. Ook de huizenbouw en de mensen zijn anders dan noordelijker in Nepal. In de middag komen we aan in de accommodatie in het Bardia National Park. Dit Park is in tegenstelling tot het Royal Chitwan National Park niet heel erg toeristisch en nog veel meer reflecteert het de oorspronkelijke staat van de jungle van Zuid Nepal.

Dag 15 en 16 Bardia National park, wildlife

Natuur is natuur en het is en blijft natuurlijk altijd onzeker of je de wilde dieren die je graag zou willen zien ook daadwerkelijk ziet. Maar met een doorgewinterde jungle gids nemen de kansen aanmerkelijk toe. Van de een-hoornige neushoorn is het zelfs zeer waarschijnlijk dat je die zult zien. Er zijn er veel van en ze zijn niet schuw. Voor tijgers en wilde olifanten moet je wel wat geluk hebben, net als voor het zien van lippenberen. Op verschillende manieren zul je de gelegenheid krijgen de jungle te doorkruisen op zoek naar wild: te voet, met de kano en met de jeep. Wie wil kan eventueel ook op een olifant de jungle in.
Verder zul je een Tharu dorp van dichterbij bekijken.

Dag 17 Terug naar de vallei van Kathmandu

Vandaag staan we vroeg op. Het is dan rustig in het park bij uitstek geschikt om vogels te spotten en te herkennen. Vroeg in de middag verlaten we het park en met een privé auto rijden we naar het vliegveld(je) van Nepalgunj. Tijdens de middagvlucht naar Kathmandu vlieg je langs vele bekende en onbekende Himalaya toppen die hoog boven de jungle of de wolken uitsteken. Bij aankomst in Kathmandu word je naar een bijzonder hotel gebracht in de 2e Koningsstad van de Kathmandu-vallei: Patan. Het Durbar Squaire in Patan staat op de lijst van World Heritage Sites en het is ook bijzonder met al die mooie gebouwen en tempels (hoewel er sommige nog worden gestut vanwege schade door de aardbevingen van 2015!)

Dag 18 Patan

Na het ontbijt neemt een goed ontwikkelde culturele gids je mee op sleeptouw door het interessante centrum van de stad. Als je op eigen gelegenheid wil gaan is dat natuurlijk ook prima. Er zijn hier vele verborgen hoekjes met mooie pleintjes en tempels en omdat Patan van oudsher de stad is met de gespecialiseerde handwerkslieden kun je hier ook prima je souvenirs kopen. Overnachting wederom in Patan.

Dag 19 Sathikosath en de Little Angels`School

Deze dag is ingeruimd –voor degenen die willen - om een bezoek te brengen aan de Sathikosath Hostels en ook de Little Angels’School die op loopafstand van elkaar liggen. Je hebt deelgenomen aan een sponsorreis en hopelijk heb je sponsorgeld kunnen genereren voor dit goede doel. Je hebt nu de mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe die gelden worden besteed en je zal waarschijnlijk blij verrast zijn met wat je ziet. Kansarme kinderen die een goede scholing kunnen genieten dankzij jouw steun! ’s Avonds is er de mogelijkheid om samen met je groepsgenoten te genieten van een afscheidsborrel en –eten in het mooi Summit Hotel, ook in Patan.

Dag 20 (en 21), terug naar huis

Totdat de taxi voorrijdt om je naar de luchthaven te brengen heb je de dag verder vrij te besteden. In de loop van de dag is het dan tijd om in te checken en de reis naar huis te aanvaarden. Afhankelijk van de gekozen vlucht kun je op 1 dag naar huis reizen of in 2. In dat laatste geval kom je dan op dag 21 in Nederland aan.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord