Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
24 17 4
1 bergen
VERTREK TERUG REISSOM
13 oktober 05 november € 2645,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Expeditie Nepal | Mera Peak | 6466 meter
Algemeen

Mera Peak is de hoogste trekkingpeak in Nepal. De berg zelf heeft 3 hoofdtoppen, Mera South (6065 meter), Central (6466 meter) en North (6476 meter). Mera Central is ons doel op deze tocht. Tijdens de aanloop steek je een aantal passen over van 3000 en 4000 meter hoog zodat het acclimatisatieproces goed kan verlopen.

Mera La en Mera Peak

De aanloop is niet zo heel erg zwaar met dagetappes van gemiddeld 4-5 uur lopen. Vanaf de Mera La gaan we naar het “high camp” op ± 5800 meter vanwaar de toppoging gedaan zal worden. De omstandigheden zijn hier vaak extreem met zeer lage temperaturen en een harde wind zodat een perfecte uitrusting absolute noodzaak is. Of je het allerlaatste stukje naar de top ook zult kunnen overbruggen blijft altijd spannend: soms is de wind te hard, soms is de gletsjerspleet onoverbrugbaar. Bijna altijd is het nodig een stuk vast touw aan te brengen voor de laatste steile 40 meter…Vanaf de top van Mera Peak heb je één van de mooiste uitzichten die de Himalaya kent: Je kunt 5 van de 6 hoogste bergen van de wereld zien: Mt. Everest, Makalu, Lhotse, Kanchenjunga en Cho Oyu.

Via Ramechhap naar/van Lukla

Over deels dezelfde route dalen we af door de bossen en dorpen boven het drukke vliegveldje van Lukla. ’s Ochtends is het een komen en gaan van kleine vliegtuigjes en helikopters.

Onze trekking begint met een vlucht naar Lukla. Sinds najaar 2019 worden er eigenlijk geen vluchten meer uitgevoerd van Kathmandu naar Lukla (grote spelbreker is mist / slecht weer), maar ga je eerst met de bus van Kathmandu in ong 5 uur naar Ramechhap. Hier overnacht je en de volgende ochtend vlieg je naar Lukla. Op de terugweg vlieg je ook naar Ramechhap en ga je terug naar Kathmandu.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord