Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Expeditie Nepal Traverse
Algemeen

De Nepal Traverse is de zwaarste expeditietrektocht in het HT programma. Vanaf het Makalu Base Camp klim je over een drietal hoge passen, de East Col (6195 meter), de West Col (6135 meter) en de Amphu Labsta (5950 meter) naar Namche Bazar aan de voet van de Mount Everest. Tijdens het zwaarste gedeelte van de tocht zul je een gedeelte van je uitrusting zelf moeten dragen om het aantal dragers, en zo de mee te nemen voorraden, zo beperkt mogelijk te houden. Van de 24 nachten zijn er 12 nachten boven de 4000 meter en 6 daarvan zelfs rond of boven de 5500 meter! De Nepal Traverse is dť uitdaging voor de ervaren Nepal wandelaar die stijgijzers, gordels en touwen niet schuwt.

Makalu Base Camp

Van Kathmandu vliegen we naar Tumlingtar waar de Nepali staf al op ons wacht. De eerste 2 weken lopen we naar het Makalu Base Camp en besteden veel tijd aan het acclimatiseren voor ons verblijf in de hogere kampen. De illustere Shipton pas is met z’n 4100 meter niet echt hoog te noemen, wel ligt er vaak veel sneeuw op deze pas die alle neerslag vanuit het zuiden vangt.

Kou en hoge passen

Na het Makalu Base Camp op bijna 5000 meter hoogte betreden we de wereld van het hooggebergte. Vlak langs de enorme Makalu wand lopen we naar het basiskamp aan de voet van de East Col op 5750 meter. Dit is de plek waar de laatste voorbereidingen plaatsvinden voor we aan de oversteek van de passen beginnen. Heeft niemand last van de hoogte? Voor hoeveel dagen hebben we voedsel en brandstof? Hoe was het weer de afgelopen dagen? Iedereen voelt de spanning die hoort bij 6000 meter plus. Naast de klimsherpa’s gaan alleen de goed uitgeruste dragers met ons mee. Zij moeten voor 7 dagen voedsel en brandstof meedragen en natuurlijk ook de honderden meters vaste touwen. Zelf draag je je persoonlijke uitrusting ontdaan van alle franje.
Na het abseilen van de laatste pas, de Amphu Labtsa komen we in de Kumbu vallei en lopne naar eht vliegveldje Lukla.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord