Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Expeditie Nepal | Saribung | 6328 meter
Algemeen

De eeuwenoude cultuur van Mustang in combinatie met een aantal pittige passen, een topbeklimming, de prachtige Saribung trekkingexpeditie heeft het allemaal. Tijdens de aanloop naar de berg nemen we de tijd om ťcht goed te acclimatiseren zodat een toppoging voor iedereen haalbaar is.

Goede acclimatisatie staat, zoals bij al onze tochten, hoog in het vaandel waarmee we de kans op het behalen van de top van de Expedition Peak Saribung (6328m) vergroten. We bezoeken daarom eerst het voormalige koninkrijkje Upper Mustang, voordat Damodar Himal en Saribung op het programma staan.

Pas in 1992 stelde de Nepalese regering Upper Mustang open voor reizigers. Het gebied grenst aan Tibet en daarom werden aan een bezoek aan de regio speciale voorwaarden -lees: speciale regels en vergunningen- verbonden. Door een speciale vergunning van 500 US$ per persoon en door de lastige bereikbaarheid bleef Upper Mustang, met de geheimzinnige hoofdstad Lo Manthang, tot op heden een relatief weinig bezocht gebied.

We beginnen in Jomson, het dorpje aan de voet van de Nilgiri-toppen met een airstrip. Binnenlandse vluchten vallen nog al eens uit in Nepal, dus we bereiken dit dorpje misschien niet per vliegtuig, maar over de ‘nieuw’ aangelegde ‘weg’.

De natuur van Upper Mustang is natuurlijk nog niet veranderd en we verbazen ons over het droge en verlaten landschap met door de wind geërodeerde heuvels en rode pilaren met als het ware ‘ingecementeerde’ kiezels. Het landschap doet erg Tibetaans aan. Zo kennen ook de dorpjes en de bewoners van Mustang grote gelijkenis met de dorpjes en bewoners van het Tibetaanse hoogplateau.

Na Lo Manthang en mogelijk een dagtocht richting de hol-woningen van Chosar, verlaten we enkele dagen later de bewoonde wereld en trekken we de afgelegen Damodar bergen in.

Tijdens dit uitdagende deel van de trektocht volgen we een afgelegen route op een steenworp afstand van de Chinese grens (Tibet). De paden hier zijn smal, ruig en soms niet veel meer dan een spoor. Vanuit het eerste Saribung basiskamp is er helemaal geen spoor meer en volgen we onze ‘eigen’ weg over morene-puin en gletsjers.

De beklimming van de 6035m hoge Saribung La (pas) is al schitterend, maar het bereiken van de top van de Saribung (6328m) maakt deze Alpiene tocht compleet!

Na de beklimming vervolgen we onze weg langs nog steeds Tibetaans aandoende dorpen als Phu en Nar. Is er voldoende tijd, dan is de oversteek van de Kang La nogmaals een -weliswaar laatste- hoogtepunt van deze klimtocht!

HIGHLIGHTS:
- Uitdagende tocht door onbelopen authentiek Nepal
- Bezoek Lo Manthang in Koninkrijk Mustang
- Beklim de 6328m hoge Saribung.
- Ervaar het leven in Phu en Nar.

Filmpje Saribung expeditie

Bekijk hier een filmpje van de beklimming.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord