Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Rara, Inner Dolpo & Mustang
Algemeen

Deze lange trek leidt langs de allermooiste paden van Nepal, mogelijk van de wereld. Een binnenlandse vlucht brengt je naar het Rarameer in het gelijknamige nationale park. Na een paar dagen acclimatiseren en wandelen door prachtige bossen en langs watervallen kom je langzaam maar zeker in landschappen waar Dolpo zo beroemd om is: kaal, veelkleurige rotsen, hoge passen, witte pieken, helderblauwe rivieren. In die enorme landschappen verscholen liggen dan kleine dorpjes met blije mensen met vuile gezichten en handen en een rustige ziel. Heilige plaatsen, kloosters van BŲn en andere Tibetaans boeddhistische stromingen, wonderbaarlijke verhalen over yetiís en mensen die beweren ze gezien te hebben. Een paar weken hier en je bent helemaal tot rust gekomen, ver weg van werk, Facebook en Twitter. Na het prachtige dorp Chharkha volgen we een nieuwe route over de Kekyap La, vlakbij de grens met Tibet op hoogtes tussen 5000 en 5700 meter. Het is er leeg en we zijn alleen met de blauwe lucht, de heldere rivieren en de witte bergen. De laatste afdaling brengt je in het legendarische Mustang. Het met hoge muren omgeven stadje Lo Manthang verkeert nog in de Middeleeuwen. In 3 dagen lopen we zuidwaarts langs nog eens onvoorstelbaar mooie rotswanden, vergezichten, kloven, dorpjes en kloosters. Bij Kagbeni lopen we de ďbewoondeĒ wereld weer in als we op de Annapurnatrail stuiten. Iets verderop ligt Jomosom, er zijn hotelletjes, winkeltjes en zelfs een vliegveldje waarvandaan we weer terugvliegen naar Pokhara.

Van Rara Lake via Inner Dolpo naar Mustang

Deze ultieme tocht leidt je door de mooiste en minst betreden delen van Inner Dolpo. Met een chartervlucht vlieg je naar de landingsstrip naast het Rara Meer, bij Jumla in West Nepal. De route die je dan volgt is een zeer bijzondere door Jumla, Mugu, Inner Dolpo (w.o Bhijer, Saldang, Shimen en Chharkha) en de hoge en afgelegen doorsteek over 2 hoge passen direct naar Mustang.
Allerlei soorten landschappen trekken aan je voorbij van bosrijk tot kale bruingrijze bergen, witte toppen, glasheldere rivieren. In de kleine en zeer authentieke dorpjes vind je vaak een  of zelfs meerdere kloosters van verschillende Tibetaans Boeddhistische stromingen. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk. De kleurige gebedsvlaggen, chörten en heilige plekken zijn altijd een bezienswaardigheid.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord