Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
35 27 5
VERTREK TERUG REISSOM
28 september 01 november € 5250,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Inner Dolpo Cristal Mountain en Kekyap La
Algemeen

Er zijn van die bestemmingen waar je eens in je leven naar toe zou moeten gaan. Deze tocht is er zeker ťťn van. Het is wondermooi, bijzonder afgelegen, een echte uitdaging, een spirituele queeste, een omgeving waar een rust heerst die zeldzaam is in deze steeds drukker wordende wereld.

Van Inner Dolpo naar Mustang: de Cristal Mountain Kora en de Kekyap La

Het is een tocht die alleen met superlatieven te beschrijven is. Je start vanuit Kathmandu met een binnenlandse vlucht via Nepalgunj naar Juphal hetgeen je meteen middenin het "oude" Dolpo brengt. De tocht begint met de driedaagse stijging door een bijzonder ruige en natuurlijke kloof naar het helderblauwe Phoksumdo Meer dat op 3600 meter hoogte ligt. Over een pas van ruim 5300 meter steek je door naar het overgansgebied tussen Nepal en Tibet. Bij het legendarische klooster Shey maak je de heilige rondgang rondom de berg Cristal Mountain. In dit hele gebied van Inner Dolpo leven de mensen nog zoals het al duizenden jaren gaat, met yaks en paarden, monniken en kloosters, Bön en Nyingma. Via hoge passen voert een onbekende route je langs de grens met Tibet naar Mustang. Vanaf de Kekyap La overzie je de hele Mustangvallei vanaf de Chinese grens tot aan de Annapurna toppen. De laatste paar dagen uitlopen brengen je bij de veelkleurige rots- en kloofgebieden van dit voormalige koninkrijk.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord