Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
23 16 4
VERTREK TERUG REISSOM
20 oktober 11 november € 1650,- **
03 november 25 november op aanvr. ** !
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Everest & Gokyo (lodgetrek)
Algemeen

De trek naar de Mount Everest is natuurlijk een van de klassieke tochten in Nepal. Al sinds het begin van de jaren vijftig is dit een geliefd doel geweest, in eerste instantie voor de klimmers en later ook voor wandelaars die nu wel eens met eigen ogen de hoogste berg van de wereld willen zien. Het is ook niet verbazingwekkend dat dit gebied in Nepal het best is ontwikkeld. Het heeft een redelijke toeristische infrastructuur. Men is gewend aan westerlingen en er zijn goede mogelijkheden om bij mensen thuis of in lodges te eten en te overnachten. De Sherpa`s, de bewoners van het gebied zijn door de diverse expedities wereldberoemd geworden door hun volharding, doorzettingsvermogen, humor en openheid. Door hun vele kontakten met de "buitenwereld" zijn de Sherpa`s goed ontwikkeld en ook op de hoogte van de dingen die zich buiten Nepal afspelen. De Sherpa`s zijn boeddhistisch en je zult hier en daar zeker ťťn van die mystieke kloosters kunnen bezoeken.

Lukla en Namche Bazar

Onze trekking begint met een vlucht naar Lukla. Vanaf hier lopen via Phakding naar het op 3500 meter hoogte gelegen Namche Bazar, de hoofdplaats van het legendarische gidsenvolk, de Sherpa’s. We blijven hier minstens één dag extra om nog beter aan de hoogte te wennen.

Kala Pattar en Gokyo

Van Namche stijgen we via het schitterend gelegen klooster Tengboche naar Dingboche, op 4300 meter, één van de hoogstgelegen dorpen van Nepal. Ook hier is het vanwege de toenemende hoogte nodig een dag te blijven. Uiteindelijk komen we aan in Gorak Shep, de hoogste overnachtingplaats op 5100 meter. Wie zin heeft en voldoende energie kan vanaf hier de tocht maken heen en weer naar het Everest BC. Je loopt een aantal uren over de gletsjer naar de geweldige Khumbu ijsval. De volgende dag staan we vroeg op en een paar uur later, na veel gehijg en gepuf, staan we op het uitzichtpunt Kala Pattar oog in oog met het hoogste punt op onze aarde. Ben je goed geacclimatiseerd en heb je daarnaast een goede conditie dan is het, ijs en weder dienende, mogelijk de Cho MachhermaLa over te steken naar de Gokyo vallei en dan via Machherma terug naar Namche Bazar, daarna volgen we dezelfde route als de heenweg om zo weer in Lukla uit te komen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord