Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Everest | Mani Rimdu festival (lodgetrek)
Algemeen

Mani Rimdufestival, Kala Pattar, Everest BC, Cho La, Gokyo meren & Gokyo Ri De trek naar de Mount Everest is natuurlijk een van de klassieke tochten in Nepal. Al sinds het begin van de jaren vijftig is dit een geliefd doel geweest, in eerste instantie voor de klimmers en later ook voor wandelaars die nu wel eens met eigen ogen de hoogste berg van de wereld willen zien. Het is ook niet verbazingwekkend dat dit gebied in Nepal het best is ontwikkeld. Het heeft een redelijke toeristische infrastructuur. Men is gewend aan westerlingen en er zijn goede mogelijkheden om bij mensen thuis of in lodges te eten en te overnachten. De Sherpa`s, de bewoners van het gebied zijn door de diverse expedities wereldberoemd geworden door hun volharding, doorzettingsvermogen, humor en openheid. Door hun vele kontakten met de ďbuitenwereldĒ zijn de Sherpa`s goed ontwikkeld en ook op de hoogte van de dingen die zich buiten Nepal afspelen. De Sherpa`s zijn boeddhistisch en je zult hier en daar zeker ťťn van die mystieke kloosters kunnen bezoeken.

Lukla en Namche Bazar


Onze trekking begint met een vlucht naar Lukla. Sinds najaar 2019 worden er eigenlijk geen vluchten meer uitgevoerd van Kathmandu naar Lukla (grote spelbreker is mist / slecht weer), maar ga je eerst met de bus van Kathmandu in ong 5 uur naar Ramechhap. Hier overnacht je en de volgende ochtend vlieg je naar Lukla. Op de terugweg vlieg je ook naar Ramechhap en ga je terug naar Kathmandu.
Na aankomst in Lukla lopen we via Phakding naar het op 3500 meter hoogte gelegen Namche Bazar, de hoofdplaats van het legendarische gidsenvolk, de Sherpa’s. We blijven hier minstens één dag extra om nog beter aan de hoogte te wennen.

Mani Rimdu festival, Kala Pattar, Everest basiskamp en Gokyo

Tussen markante bergen, zoals de Thamserku, Kangtega, Ama Dablam en Nuptse , gaat het verder omhoog via het befaamde Thyangboche-klooster, waar we 2 dagen verblijven om het belangrijkste deel van het Mani Rimdu festival bij te kunnen wonen. De zegening van de Sherpa bevolking door de Rinpoche en een dag later de door de monniken opgevoerde kleurrijke gemaskerde dansen, de Chham.  Na het festival volgen we de route via Pangboche, Dingboche en Lobuche naar Gorak Shep aan de voet van de Mount Everest. De wandelberg Kala Pattar is het hoogste punt en het keerpunt van de tocht en het uitzicht is er overweldigend: de bergen Pumori, Lingtren, Khumbutse, Changtse en natuurlijk Mount Everest (8846 m) en Nuptse (7879 m) leveren een panorama op dat niet snel zal worden vergeten! De liefhebbers kunnen de volgende dag het basiskamp van de Mount Everest bezoeken. Vanuit het basiskamp is de top van Everest niet meer te zien, maar de beruchte Khumbu-ijsval levert van vlakbij een fascinerend schouwspel op. Ben je goed geacclimatiseerd en heb je daarnaast een goede conditie dan is het, ijs en weder dienende, mogelijk de Cho La over te steken naar de Gokyo vallei en dan via Machherma terug naar Namche Bazar, daarna volgen we dezelfde route als de heenweg om zo weer in Lukla uit te komen.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord