Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Inner Dolpo
Algemeen

Overal in Nepal dringen de wegen verder en verder de bergen in, behalve hier in Inner Dolpo. Door de uiterst geÔsoleerde ligging zal dat ook nog wel even duren. Het is een dun bevolkt gebied waar de tijd stil lijkt te staan. De mensen, dorpen en kloosters die je onderweg tegenkomt zullen voor de rest van je leven onuitwisbare indrukken achterlaten. Met een Ďspecial permití kun je nog verder in het magische Dolpo-gebied doordringen. Om te kunnen genieten van het gebied moeten we eerst goed acclimatiseren: Inner Dolpo is een verlenging van het Tibetaanse plateau en de dalbodems liggen daar op meer dan 4000 meter hoogte. Het is een pittige tocht door magisch gebied, die leidt over 9 passen van 5000 meter en hoger. De mensen, dorpen en kloosters die je onderweg tegenkomt zullen voor de rest van je leven onuitwisbare indrukken achterlaten.

Phoksumdo en Shey Gompa

We vliegen vanuit Kathmandu naar Nepalganj in de Terai van West Nepal en vandaar door naar Jumla. Hiermee belanden we gelijk in het hart van het magische westen van Nepal, waar tovenaars tijdens volle maansrites in actie komen. De aanloop- en acclimatiesatiefase voert je door de prachtige met lange baardmossen versierde wouden van west Nepal. IJs- en weder dienende steken we de sneeuwgevoelige Kagmara La over vanwaar je een mooi uitzicht hebt op dé hoge berg van dat gebied: de Kanjiroba Himal. We kamperen bij het intens blauwe Phoksumdo meer en over de 5000 meter hoge de Kang La arriveren we bij Shey, een boeddhistisch klooster ergens aan het “einde van de wereld”. Door het boek “De Sneeuwluipaard” van Peter Matthiesen heeft deze plek een bijna mythische klank gekregen. Vlakbij ligt Tsakang Gompa als een rode plak leem tegen de rotsen aangeplakt. Namgung en Saldang zijn fantastische bijna préhistorische dorpjes in een woestijnachtige omgeving met prachtige pastelkleurige bergwanden.

Bon Po

De 5200 meter hoge Jeng La leidt naar de vallei van Do Tarap. In het dorpje Do vinden we weer een mooi Bon Po klooster. Vanaf dit, nog in de middeleeuwen levende dorp, gaan we nog oostelijker door woestijnachtig gebied en we maken de oversteek naar de Kali Gandaki vallei aan de voet van de Annapurna via o.a. het zeer oorspronkelijke dorpje Charkha. Vanaf Jomosom reizen we over de nieuw aangelegde weg terug naar Pokhara en verder naar Kathmandu.

Bekijk hier een korte video van deze reis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord