Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
30 21 4
VERTREK TERUG REISSOM
13 oktober 11 november € 2275,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Kanchenjunga zuid en noord
Algemeen

Deze lange uitdagende tocht begint met een vliegreis naar Biratnagar in de Terai. Van hier volgt een enerverende busreis naar Gopetar. We lopen door het subtropische bos naar Yamphudin, het laatste permanent bewoonde dorp, en door de bosrijke vallei van de Omji Khola naar een pas, waar het machtige massief van de Kangchenjunga voor het eerst in zicht komt. Langs de Simbua Khola leidt de route naar de enorme Yalung-gletsjer met een grandioos uitzicht op de zuidwand van de Kangchengjunga. Hier hebben we een extra dag om de wilde omgeving van het zuidelijk basiskamp te verkennen, voordat we richting de Mirgan La (4640m) verder trekken. Na een lange afdaling bereiken we het Sherpa dorp Ghunsa. Van hier lopen we naar het noordelijk basiskamp van de Kangchengjunga. In dit fantastisch gelegen basiskamp hebben we een extra dag om de om de omgeving te verkennen en het ongelofelijke landschap op te nemen. De route terug via Taplejung leidt ons door de bossen en landbouwgronden van het Tamur dal.

De trektocht naar de Kangchenjunga behoort tot de mooiste en zwaarste in Oost-Nepal. De ongerepte natuur aan de voet van de op twee na hoogste berg van de wereld (8586m) is zeer gevarieerd en van een overweldigende schoonheid.

Hoogtepunten:
- Lange tocht door onbegaand gebied
- Zeer uitdagend
- Schitterend gelegen Pangpema
- Zowel bezoek aan de zuid- als noordzijde van Kangchenjunga

Reis met Lodges!

De reis is een lodgetrek variant i.p.v. een full boarded tented trek.  
Er gaan als back up wél tenten mee en er kan dus gekampeerd  worden maar de tocht is exclusief alle maaltijden en dranken. Deze dient men in lodges te bestellen en te nuttigen. Bel of mail ons voor meer informatie over specifiek deze reis.

Filmpje Kangchenjunga

Bekijk hier een filmpje van deze tocht.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord