Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
30 21 4
VERTREK TERUG REISSOM
13 oktober 11 november € 2275,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Kanchenjunga zuid en noord
Zwaarte en risico's

Categorie 4

Vaak moet je op trek behoorlijke hoogteverschillen overbruggen, d.w.z. tussen de 500 en 1000 meter op een dag. De eerste dagen stijg (en daal) je flink. Op dag 14 is er een acclimatisatiedag op 3850 meter hoogte. Daarna ben je een week boven de 4000 meter. Je loopt over twee passen boven de 5000 meter. Het hoogste punt waar je op deze reis naartoe kunt lopen ligt op 5950 meter, maar deze dagwandeling is facultatief en kan alleen gelopen worden als de omstandigheden het toelaten. Dat is overigens vaak het geval. Gemiddeld wandel je 5,5, uur per dag. 

De eerste week van de trek is de kans op een regenbui het grootst. De paden kunnen dan glad worden en op dat deel van de trek zijn er bloedzuigers. Naarmate je hoger komt, wordt het droger en zijn de stijgingen en dalingen meer geleidelijk. 

De tocht is door zijn soms lastige paden, grote hoogteverschillen, kampeerplek van boven de 5000 meter en de daarbij behorende koude overnachtingen ( tot –10 graden Celsius) èn soms harde wind van een redelijk zwaar (niet-technisch) niveau. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord