Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Lower + Inner Dolpo
Algemeen

Dolpo, het woeste en verlaten land achter de Dhaulagiri was lange tijd van de buitenwereld afgesloten, maar is in 1988 weer opengesteld en staat onder bescherming als Shey Phoksumdo National Park. Dit afgelegen en ongerepte hoogland wordt getekend door de bewoners met hun boeddhistische cultuur en natuurlijk door de ruige landschappen. Hoge bergpassen en valleien bemoeilijken de toegang en stellen hoge eisen aan de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemer.

Overal in Nepal dringen de wegen verder en verder de bergen in, behalve hier in Inner Dolpo. Door de uiterst geïsoleerde ligging zal dat ook nog wel even duren. Het is een dun bevolkt gebied waar de tijd stil lijkt te staan. De mensen, dorpen en kloosters die je onderweg tegenkomt zullen voor de rest van je leven onuitwisbare indrukken achterlaten. Met een ‘special permit’ kun je nog verder in het magische Dolpo-gebied doordringen. Om te kunnen genieten van het gebied moeten we eerst goed acclimatiseren: Inner Dolpo is een verlenging van het Tibetaanse plateau en de dalbodems liggen daar op meer dan 4000 meter hoogte.
Deze pittige tocht is een combinatie van onze Lower Dolpo reis met een Inner Dolpo reis. De mensen, dorpen en kloosters die je onderweg tegenkomt zullen voor de rest van je leven onuitwisbare indrukken achterlaten.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord