Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
23 15 3
VERTREK TERUG REISSOM
06 oktober 28 oktober € 1505,- ** !
13 oktober 04 november € 1505,- **
20 oktober 11 november € 1505,- ** !
27 oktober 18 november € 1505,- **
03 november 25 november € 1505,- ** !
13 april 05 mei € 1505,- **
** exclusief ticket ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Manaslu Rond
Algemeen

Wil je het toerisme op de Annapurna tocht vermijden en toch een complete, net zo afwisselende, niet te zware trektocht maken, dan is dit je trek. Je begint en eindigt in een tropische omgeving: warm, bamboehutjes, rijstvelden en bananenbomen. Het pad loopt soms spectaculair hoog boven de woeste rivier met loodrechte rotswanden. Hogerop vinden we grote Boeddhistische dorpen en kloostertjes. Op tweederde van de trek passeren we in een wereld van rots en ijs het hoogste punt: de Larkya La op 5105 meter hoogte.

Rijstvelden, gompa`s en yaks

De tocht begint in Arughat, even ten noorden van de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara. De eerste warme loopdagen voeren je langs de terrasvormige rijstvelden en subtropische wouden door het dal van de Budhi-Gandaki. De dorpen zijn authentiek en de paden zijn soms uitgehakt uit de loodrechte rotswanden naast de wilde rivier. Pas wat later opent het dal zich zodat we dan heerlijk zicht krijgen op de verschillende blinkend witte toppen van het Manaslu massief. In het grote dorp Samagaon houden we een rustdag om aan de hoogte te wennen. We hebben dan ook tijd om het kloostertje te bezoeken. Na Samagaon gaan we verder de bergwoestenij in, op weg naar de Larkya La (5105 meter). De laatste jeneverbesstruiken laten we achter ons en we beginnen aan de vermoeiende oversteek over deze magnifieke pas. De vergezichten richting Tibet en de twee jadegroene meertjes in de diepte beneden ons zijn onvergelijkelijk.

Marsyandi

Hierna komen we door bosrijke streken in het dal van de Marsyangdi. De laatste dagen lopen we in tegengestelde richting langs de aanloop van de Annapurnatocht om uit te komen bij Syange. Van hier brengt een bus ons naar de “grote” weg bij Dumre en verder naar Kathmandu.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord