Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
24 15 3
VERTREK TERUG REISSOM
26 oktober 18 november € 1995,- **
09 mei 01 juni € 1995,- **
18 juli 10 augustus € 1995,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Mustang (lodgetrek)
Algemeen

Onder Nepalgangers is Mustang een legende. Gelegen aan de droge noordkant van het Annapurnamassief ligt een fascinerend landschap van diep uitgesneden canyons, prachtig geŽrodeerde zandsteenformaties in mooi oplichtende paletkleuren en bergplateaus met uitzicht op blinkend witte gletsjers. Deze tocht is nu overigens goed te doen terwijl je in lodges overnacht.

Mustang

Het gebied is grotendeels woest, kaal en verlaten, maar heel indrukwekkend. De winderosie heeft wonderlijke sculpturen in het zachte kleurrijke gesteente gevormd. Van de vele forten en kloosters, voor het grootste deel overigens ruïnes, is een aantal nog dagelijks in gebruik.
Langs Kagbeni loop je naar Chhusang waar je de eerste prachtig geërodeerde bergwanden hebt. De klim tussen Chele en Samar is pittig, daarna nemen we de lage route langs het grotkloostertje van Ranchung naar Shyammochen. Elke dag is weer een hoogtepunt, in Ghiling staat een prachtig klooster, Ghemi is een oase, de rode rotsen van Dhakmar met de ontelbare nu ontoegankelijke grotwoningen, het uitzicht op Tsarang van Gar Gompa uit de 12e eeuw waar in de donkere ruimtes aparte beelden je aanstaren.

Lo Manthang

De hoofdplaats van Mustang, Lo Manthang ligt op 3800 meter en is omgeven door een dikke hoge muur met vierkante torens. De witte huizen hebben op de hoekpunten van de platte daken roodgeverfde chörten met daarop gebedsvlaggen, die aan lange stokken naar beneden wapperen. We bezoeken onderweg o.a. het afgelegen klooster van Luri dat midden in een absurd landschap ligt van kale pinakels en vreemde rotswanden. 

Hoogtepunten

- `Middeleeuws` Lo Manthang
- Zowel groene zuidzijde van de Himalaya als de droge noordkant
- Muktinath
- Luri Gompa
- Chyunsi Cave klooster
- Bijzondere vluchten Jomoson - Pokhara v.v.
- Bijwonen Teeji festival tijdens de reis in mei

Teeji Festival

De reis met vertrek op 20 mei 2019 is zo gepland dat we in Lo Manthang een paar dagen het bijzondere en spectaculaire Teeji Festival kunnen bijwonen. Uit alle windstreken komen de Mustangi in hun mooiste kleren naar dit festival toe. Oeroude dansen worden uitgevoerd door verklede monniken met maskers op die de strijd symboliseren tussen goed en kwaad.
Exacte data festival 2019 nog onder voorbehoud van wijzigingen

Zomermaanden

Mustang is één van de weinige wandelgebieden in Nepal dat ten noorden van de Himalaya-keten ligt, in de zogenaamde regenschaduw van de Himalaya. 
Daardoor heeft dit gebied geen last van de vele Moesson regenbuien die in andere delen van Nepal - vaak in de middag - kunnen vallen in de zomermaanden.
Mustang is daarom - samen met de Dolpo regio - prima te bezoeken in de zomermaanden.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord