Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Mustang (lodgetrek)
Algemeen

Onder Nepalgangers is Mustang een legende. Gelegen aan de droge noordkant van het Annapurnamassief ligt een fascinerend landschap van diep uitgesneden canyons, prachtig geŽrodeerde zandsteenformaties in mooi oplichtende paletkleuren en bergplateaus met uitzicht op blinkend witte gletsjers. Deze tocht is nu overigens goed te doen terwijl je in lodges overnacht.

Mustang

Het gebied is grotendeels woest, kaal en verlaten, maar heel indrukwekkend. De winderosie heeft wonderlijke sculpturen in het zachte kleurrijke gesteente gevormd. Van de vele forten en kloosters, voor het grootste deel overigens ruïnes, is een aantal nog dagelijks in gebruik.
Sinds 2020 wordt de aangelegde weg naar de Chinese grens wel een steeds storender factor. Voor ons reden om het reisprogramma eens op de schop te nemen. In plaats van een deel heen en terug te lopen, maken we nu weer een heel rondje. Complicerende factor is dat er op één plaats geen lodge staat. Voor die gelegenheid nemen we dan ook tenten mee en faciliteiten om in de maaltijden daar te kunnen voorzien. Het eerste stuk tot aan Samar nemen we nu de jeep, dat scheelt een paar dagen stof happen.

We komen langs prachtige plekken zoals het diep in een wirwar van kloven verscholen heilige grot, het meer dan 1000 jaar oude klooster van Lo Gekar en de unieke manimuur, de prachtige stupa`s en rode rotswanden tussen Ghemi en Dhakmar.

Lo Manthang

De hoofdplaats van Mustang, Lo Manthang ligt op 3800 meter en is omgeven door een dikke hoge muur met vierkante torens. De witte huizen hebben op de hoekpunten van de platte daken roodgeverfde chörten met daarop gebedsvlaggen, die aan lange stokken naar beneden wapperen. We bezoeken onderweg o.a. het afgelegen klooster van Luri dat midden in een absurd landschap ligt van kale pinakels en vreemde rotswanden. 

Hoogtepunten

- `Middeleeuws` Lo Manthang
- Zowel groene zuidzijde van de Himalaya als de droge noordkant
- Muktinath
- Luri Gompa
- Chyungsi Cave klooster
- Bijzondere vluchten Jomoson - Pokhara v.v.
- Bijwonen Tiji festival tijdens de reis in mei

Tiji Festival

De reis met in mei is zo gepland dat we in Lo Manthang een paar dagen het bijzondere en spectaculaire Teeji Festival kunnen bijwonen. Uit alle windstreken komen de Mustangi in hun mooiste kleren naar dit festival toe. Oeroude dansen worden uitgevoerd door verklede monniken met maskers op die de strijd symboliseren tussen goed en kwaad.
Exacte data festival altijd onder voorbehoud van wijzigingen

Zomermaanden

Mustang is één van de weinige wandelgebieden in Nepal dat ten noorden van de Himalaya-keten ligt, in de zogenaamde regenschaduw van de Himalaya. 
Daardoor heeft dit gebied geen last van de vele Moesson regenbuien die in andere delen van Nepal - vaak in de middag - kunnen vallen in de zomermaanden.
Mustang is daarom - samen met de Dolpo regio - prima te bezoeken in de zomermaanden.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord