Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Inner Dolpo: Rara Lake & Phoksumdo
Algemeen

Deze uitzonderlijke tocht speelt zich af in het noordwesten van Nepal, deels in een zeer afgelegen stuk van Inner Dolpo. We vliegen via Nepalgunj naar het vliegveldje Talche, beneden het Rara Lake. Daarna steken we hoge passen over naar Inner Dolpo om vervolgens via het beroemde klooster van Shey uit te lopen langs het wonderbaarlijk blauwe Phoksumdo Meer.

Vanaf Kathmandu vliegen we via Nepalganj in het vlakke en warme zuiden van Nepal naar Talche airport bij het Rara Meer.
We volgen de Mugu rivier naar het noorden en vlak voor het dorp Mugu zelf slaan we af naar het oosten om zo de grens met Tibet te kunnen volgen. We zijn dan 8 dagen in een gebied waar geen mensen wonen. Een aantal hoge passen later zijn komen we aan in Inner Dolpo bij het eerste minuscule dorpje Pho.
Dan volgt een interessante route via het grote dorp Bhijer en de kloosters Shyamling en Shey waar de kans op het zien van een sneeuwluipaard groot is. Wie geïnteresseerd is in de Bönstroming van het Tibetaans Boeddhisme kan hier zijn hart ophalen. We lopen het gebied uit over de Kang La die ons toegang geeft tot de vallei van het fantastische Phoksumdo Meer. Door een spectaculaire vallei daal je dan weer af naar de meer bewoonde wereld en het vliegveldje van Juphal.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord