Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Annapurna Special
Algemeen

Dit is een iets pittiger variant van de ďgewoneĒ route waarbij we slechts op twee momenten de hoofdroute kruisen. Daarbuiten is het nergens echt toeristisch. Je steekt drie passen over van rond of boven de 5000 meter hoog, je bezoekt de zeer afgelegen valleien van Nar en Phu en je kampeert direct aan het op 5000 meter hoogte gelegen diepblauwe Tilichomeer dat aan de achterkant wordt begrensd door de gletsjers van de enorme ďGreat BarrierĒ.

Vier passen...

Er zijn diverse routes die leiden naar de 4930 meter hoge Namun Banjyang, de eerste pasoversteek op deze tocht. De route leidt vanuit de warme oerwouden bij Pokhara omhoog, spectaculair dicht langs de zuidflanken van de Lamjung Himal, één van de toppen van de Annapurnaketen. Vroeger werd de Namun pas veel gebruikt om zout te halen uit Tibet en nu is het nog een enkele herder die van deze pas gebruik maakt. Het oude pad dat in slechte staat was is sinds enige jaren sterk verbeterd zodat dit technisch gezien geen belemmering meer vormt. Vanaf de pas heb je prachtige uitzichten op de bergketens ten noorden van de route en de Manaslu.

Nar en Phu

In Koto slaan we af richting afgelegen valleien met de dorpen Nar en Phu. Het lijkt hier haast of je in Tibet bent met de vele gebedsvlaggen en manimuren. Na een bezoek aan Phu steken we vanuit Nar in één dag de 5320 meter hoge Kang La over vanwaar we een grandioos uitzicht hebben op de hele noordkant van de Annapurna. Vanaf Manang is het 2½ dag lopen naar het op bijna 5000 meter gelegen Tilicho meer, volgens Nepali het hoogst gelegen meer ter wereld. In het warme seizoen is het diepblauw en het weerspiegelt de erachter gelegen reusachtige gletsjerwanden van de Annapurna, Tilicho Peak en de Nilgiri’s. Is het kouder dan is het meer bevroren en soms bedekt met sneeuw. Vooral op het tweede deel van deze trek klim je van het ene schitterende uitzicht naar het andere en er is geen tweede tocht, die zich in dit opzicht met deze kan meten. Vanuit het stoffige Jomosom rijden we over de nieuwe, nog primitieve weg naar Pokhara.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord