Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Annapurna Special
Zwaarte en risico's

Categorie 4

De zwaarte van deze trektocht wordt deels bepaald door de vele meter stijgen en dalen, maar ook door de soms slechte kwaliteit van de paden of zelfs de afwezigheid daarvan. Als laatste punt kunnen we zeggen dat het lange verblijf op hoogtes boven de 4000 meter met bijbehorende kou en eventueel sneeuw en wind een aanslag kunnen zijn op je conditie.
De trek begint met het volgen van de Taunja Danda bergkam. De plaats van de campsites kan na Siklis variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van water. De route over de Namun Banjyang naar de Manang vallei was tot in de jaren vijftig in gebruik. De bewoners ten zuiden van de Annapurna gebruikten deze pas als korte route om zout te halen uit de Tibetaanse regio; mensen uit de noordelijke vallei staken de pas over naar het zuiden om in de zomer hun kuddes te laten grazen op de hoge vruchtbare weiden net ten zuiden van de pas. Na de aanleg van het pad langs de Marsyandi rivier gaan er in de zomer nog maar enkele herders met hun kuddes overheen. Het pad is hier en daar moeilijk te vinden en heeft te kampen met achterstallig onderhoud. Omdat deze pas aan de zuidkant van de Annapurna ligt vangt hij ook veel sneeuw en vooral in het voorjaar mag je verwachten dat je met veel sneeuw te maken krijgt wat het gaan uiteraard wat zwaarder maakt. Dit kan tevens inhouden dat er voor het traject Kalika-Koto meer tijd nodig is en er nog een extra kamp voor de Namun Banjyang gemaakt moet worden. De eventueel opgelopen achterstand in het schema kan na deze pas goed opgevangen worden door kleine aanpassingen in de rest van het programma. De route via de afgelegen dorpjes Nar en Phu leidt naar de 5400 meter hoge Kang La waarna je weer afdaalt tot 3300 meter. Het laatste stuk van Manang naar Jomosom volg je de 3 passen van het Tilicho meer/ Je kampeert daar ook op bijna 5000 meter hoogte.
Al met al is dit een reis met een verrassende nieuwe kijk op de Rond Annapurna trek voor de liefhebbers van een zware tocht. Van de deelnemers verwachten wij een flexibele instelling.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord