Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
24 15 3
VERTREK TERUG REISSOM
07 oktober 30 oktober € 1995,- **
28 oktober 20 november € 1995,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Nepal »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Nepal | Sherpaland
Algemeen

Deze prachtige tenttrek speelt zich af in een nog authentiek gebied van Nepal. De reis is er met name op gericht de deelnemer in contact te brengen met de plaatselijke bevolking. De mensen in deze streek zijn overwegend Tibetaans Boeddhistisch en we kunnen hier en daar een kloostertje bezoeken. Een fascinerende tocht om de levenswijze van de mensen hier van dichtbij mee te maken.

Authentiek Nepal

Van Kathmandu reizen we in één dag met de bus naar Poku. Dit is een klein dorpje ten zuiden van Jiri waar de normale route begint naar het  Everest-gebied. Onze tocht start dus al buiten de gewone paden en voert je naar afgelegen bergkammen en diep uitgesneden dalen van o.a. de Likhu Khola. Hoewel het tempo op deze trek rustig is, moet je niet het karakter van deze reis onderschatten. Er zitten grote hoogteverschillen in deze tocht met afdalingen van meer dan 1000 meter. We verblijven soms in de dorpjes, zodat we kennis kunnen maken met de plaatselijke bevolking.

Pike Peak en Dudh Kund

We lopen over bewerkte velden en langs kleine boeddhistische kloostertjes. Zo kun je op je gemak genieten van alles wat Nepal te bieden heeft: aardige mensen, fantastische landschappen en een rijke cultuur. Het eerste hoogte punt, op ongeveer 4050 meter, is Pike Peak. Zo vroeg in het voorjaar of wat later in het najaar kan op deze top best wel wat sneeuw liggen. Onderweg hebben we uitzicht (bij helder weer) op een groot deel van de Nepalese Himalaya: van Dhaulagiri in het westen tot en met Kanchenjunga in het oosten. Na het Tubtencholing klooster zoeken we het nog hogerop en na een paar dagen klimmen bereiken we het heilige meertje Dudh Kund op 4800 meter. Dit is een magische plek tussen grote wanden en dichtbij besneeuwde toppen. De afdaling is een lange dag waar je je mentaal goed op moet voorbereiden. Om de reistijd terug naar Kathmandu te bekorten vliegen we de bergen uit vanaf Phaplu, een klein vliegveldje in dit gebied.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord