Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Noord- & Zuid-Amerika

Aan de westelijke kant van het Zuid Amerikaanse continent rijst over de hele lengte het Andesgebergte op. Van noord naar zuid is er een overgang van tropisch klimaat tot het gematigde tot koude Patagonië, van groene Amazonejungle tot aan de gletsjers van het zuidelijk Patagonisch IJsveld. Aan de oostkant van het centrale deel strekt zich een droge en winderige hoogvlakte uit (zoals Tibet ten noorden van de Himalaya), de Altiplano.

Tijdens de wandelreizen in Peru en Ecuador maken we fantastische trektochten en/of beklimmen we hoge bergen of vulkanen. We maken kennis met oude Indianenculturen als we langs ruïnes komen uit lang vervlogen tijden maar zeker ook als we samen optrekken de paardenmannen of lamadrijvers die ons begeleiden op de trekkings. In de Verenigde Staten maken we kennis met de Hopi- en Navajo Indianen in de reservaten. Zij vertellen over hun heilige plaatsen en over de matriarchale samenleving waar zij deel van uit maken.

Onze wandelreizen Noord- & Zuid-Amerika

sorteer op

Peru | Inca`s, Bergen en Sjamanen

Wandelreis Peru | Inca`s, Bergen en Sjamanen

Cusco is de oude en legendarische hoofdstad van het Incarijk. In de omgeving maken we 3 bergwandelingen met elk een eigen karakter. De trektocht tussen de spectaculaire IncaruÔnes van Choquiquerao en Macchu Picchu laat je goed aan de hoogte wennen. Het is zowel jungle als hooggebergte waar je doorheen loopt met flinke ups en downs. Tussen Qiqo en Qíollur Ritíi , op hoogtes rond 5000 meter wordt je begeleid door paqoís en zij leiden je een magische wereld binnen met oude rituelen en tradities. Na 4 dagen lopen in de stilte van de Andes kom je opeens op 4800 meter in een vallei waar duizenden mensen kleurig uitgedost zingen en dansen op het festival van de heer van Qíollur Ritíi. Tot slot lopen we, alles overdenkend, rondom het magnifieke Ausangate massief.
30-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 3395 4 zwaarte 

Expeditie

Aconcagua is de hoogste berg van ArgentiniŽ, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. De beklimming is technisch eenvoudig. Je hoeft bijvoorbeeld geen gletsjer over te steken, maar je moet dit avontuur zeker ook niet onderschatten. De kans op harde wind, de kou en het feit dat je zelf de hogere kampen moet inrichten, maken de beklimming tot een ware uitdaging.
21-daagse reis 16 dagen lopen reissom vanaf € 3995 4 zwaarte 
Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni

Wandelreis Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni

Bolivia is ťťn van de armste en misschien wel het meest Indiaanse land van Zuid-Amerika. Overal zie je de felgekleurde draagdoeken om de schouders van vrouwen met hun bolhoedjes en vlechten. Zoals de vulkanen in de omgeving van Uyuni de westgrens van de Andes vormen, zo vormt de Cordillera Real de oostgrens. Tussen deze twee bergketen ligt een hoogvlakte en het mystieke Titicaca meer. La Paz, culturele hoofdstad van Bolivia, ligt aan de voet van deze besneeuwde bergen.
23-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 2995 4 zwaarte 
Ecuador | 5 Vulkanen

Wandelreis Ecuador | 5 Vulkanen

Binnen de grenzen van Ecuador vinden we enkele van de hoogste vulkanen ter wereld. Maar liefst vijf ervan beklimmen we tijdens deze buitengewone expeditie. Natuurlijk beklimmen we ook de hoogste top van Ecuador, de Chimborazo en de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi.
22-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 3375 4 zwaarte 
Ecuador | bergen en jungle

Wandelreis Ecuador | bergen en jungle

Ecuador is een zeer afwisselend en kleurrijk land, van de hoge Andes tot het tropische Amazone gebied. De afwisselende wandelreis door centraal Ecuador beginnen we met 2 trekkings om ons zo voor te bereiden op de beklimming van de Cayambe vulkaan.
21-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2750 4 zwaarte 
Noord Chili

Wandelreis Noord Chili

Chili is een zeer aangenaam reisland: aardige mensen en een bijzonder gevarieerd landschap. Langs de grens met ArgentiniŽ en Bolivia is het prachtig wandelen over de op 4000 meter gelegen hoogvlakte: de Altiplano. Er is veel wild en boven het landschap torenen besneeuwde, al dan niet actieve, vulkaankegels uit.
22-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2895 3 zwaarte 
Peru | Cordillera Blanca

Wandelreis Peru | Cordillera Blanca

De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. We ronden het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en hebben we tijd om zowel oude Inca-ruÔnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.
21-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 1895 4 zwaarte 
Peru | Cordillera Huayhuash

Wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash

De Cordillera Huayhuash ligt in Noord-Perķ, even ten zuiden van de Cordillera Blanca. Dit dunbevolkte gebied is weliswaar klein, maar tegelijk ook een van de meest spectaculaire gebergtes in de Cordilleras de los Andes. In de Huayhuash zweeft de condor nog vrij rond. In dit gebied met zijn scherp gekartelde en met ijs bepantserde pieken speelt de bestseller ĎOver de Randí (Touching de Void) van de Britse bergklimmer/auteur Joe Simpson. Imposante toppen als de YerupajŠ (6634m), de steile Jirishanca (Kolibriesnavel, 6126m) en de SiulŠ Grande (6356m) zijn met hun steile wanden weliswaar een maatje te groot voor de doorsnee-bergsporter, maar de omronding van dit massief is al pittig genoeg en een even gevarieerde als onvergetelijke belevenis.
21-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 1895 4 zwaarte 
Suriname | expeditie Apetina en de Wayana

Wandelreis Suriname | expeditie Apetina en de Wayana

Suriname is een cultureel rijk en fascinerend land met overweldigende natuur. Vanuit Paramaribo kun je het (koloniale) verleden verkennen en vele trips maken naar dorpen, plantages en natuurgebieden zoals Bigi Pan, Brownsberg of Galibi. Met HT wandelreizen pakken we het dit jaar anders aan: we vliegen met een kleine Chessna naar Apetina, een dorp aan de Tapanahonirivier in het zuiden van Suriname. Samen met onze lokale wayana gidsen Ė en mogelijk vergezeld door Surinaamse natuurdeskundigen Ė maken we een experimentele trektocht van ongeveer anderhalve week door het hoogland regenwoud naar de Rooseveltpiek en het zelden bezochte gebied ten zuidoosten daarvan, richting het Oranjegebergte. Onderweg leren we over het leven in het bos en helpen we met de voorbereidingen van een karteringsproject, waarbij natuur en cultuur in kaart worden gebracht. De reis begint met een wandel- en vaartocht langs de verschillende marrondorpen van het Boven Surinamegebied. Tijdens deze reis maak je daarom al lopend kennis met de verschillende gemeenschappen en culturen uit het binnenland uit Suriname, zowel de indianen als de marrons.
21-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 2495 3 zwaarte 
USA | California en Oregon

Wandelreis USA | California en Oregon

Iedereen kent CaliforniŽ. Althans dat denkt men vaak. Maar ten noorden van San Francisco is de staat voor velen een witte vlek op de kaart. Toch wacht daar de indrukwekkendste natuur op de wandelaar: Redwoods National Park, Lassen Volcanic N.P. Lake Tahoe en, net over de grens in Oregon, het oogverblindend mooie Crater Lake N.P. Het gebied is een uniek stukje Amerikaanse Westen dat relatief weinig toeristen kent. We sluiten deze afwisselende rondreis af met twee schitterende wandeldagen in het populaire Yosemite National Park. We eindigen de reis in San Francisco, zonder twijfel de mooiste stad van Noord-Amerika.
17-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 2395 3 zwaarte 
USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten

Wandelreis USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten

Op deze bijzonder fotogenieke rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, op het hoogtepunt van de kleurrijke ĎIndian Summerí, ontdekken we de bekende en minder bekende natuurparken van het Colorado-plateau, Utah en Arizona op een unieke manier. Tijdens halve en hele dagwandelingen verkennen we de canyons, bergen en boeiende geschiedenis van het de Rocky Mountains en het Coloradoplateau. We nemen daarbij ruim de tijd om te genieten van misschien wel het spectaculairste landschap op aarde.
19-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 2645 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord