Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Noord- & Zuid-Amerika

Aan de westelijke kant van het Zuid Amerikaanse continent rijst over de hele lengte het Andesgebergte op. Van noord naar zuid is er een overgang van tropisch klimaat tot het gematigde tot koude Patagonië, van groene Amazonejungle tot aan de gletsjers van het zuidelijk Patagonisch IJsveld. Aan de oostkant van het centrale deel strekt zich een droge en winderige hoogvlakte uit (zoals Tibet ten noorden van de Himalaya), de Altiplano.

Tijdens de wandelreizen in Peru en Ecuador maken we fantastische trektochten en/of beklimmen we hoge bergen of vulkanen. We maken kennis met oude Indianenculturen als we langs ruïnes komen uit lang vervlogen tijden maar zeker ook als we samen optrekken de paardenmannen of lamadrijvers die ons begeleiden op de trekkings. In de Verenigde Staten maken we kennis met de Hopi- en Navajo Indianen in de reservaten. Zij vertellen over hun heilige plaatsen en over de matriarchale samenleving waar zij deel van uit maken.

Onze wandelreizen Noord- & Zuid-Amerika

sorteer op

Peru | Inca`s, Bergen en Sjamanen

Wandelreis Peru | Inca`s, Bergen en Sjamanen

Cusco is de oude en legendarische hoofdstad van het Incarijk. In de omgeving maken we 3 bergwandelingen met elk een eigen karakter. De trektocht tussen de spectaculaire IncaruÔnes van Choquiquerao en Macchu Picchu laat je goed aan de hoogte wennen. Het is zowel jungle als hooggebergte waar je doorheen loopt met flinke ups en downs. Tussen Qiqo en Qíollur Ritíi , op hoogtes rond 5000 meter wordt je begeleid door paqoís en zij leiden je een magische wereld binnen met oude rituelen en tradities. Na 4 dagen lopen in de stilte van de Andes kom je opeens op 4800 meter in een vallei waar duizenden mensen kleurig uitgedost zingen en dansen op het festival van de heer van Qíollur Ritíi. Tot slot lopen we, alles overdenkend, rondom het magnifieke Ausangate massief.
30-daagse reis 18 dagen lopen reissom vanaf € 4975 4 zwaarte 
Aconcagua | 6962 meter 360° Traverse

Expeditie Aconcagua | 6962 meter 360° Traverse

Aconcagua is de hoogste berg van ArgentiniŽ, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. De beklimming is technisch eenvoudig. Je hoeft bijvoorbeeld geen gletsjer over te steken, maar je moet dit avontuur zeker ook niet onderschatten. De kans op harde wind, de kou en het feit dat je zelf de hogere kampen moet inrichten, maken de beklimming tot een ware uitdaging.
21-daagse reis 16 dagen lopen reissom vanaf € 3745 4 zwaarte 
Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni

Wandelreis Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni

Bolivia is ťťn van de armste en misschien wel het meest Indiaanse land van Zuid-Amerika. Overal zie je de felgekleurde draagdoeken om de schouders van vrouwen met hun bolhoedjes en vlechten. Zoals de vulkanen in de omgeving van Uyuni de westgrens van de Andes vormen, zo vormt de Cordillera Real de oostgrens. Tussen deze twee bergketen ligt een hoogvlakte en het mystieke Titicaca meer. La Paz, culturele hoofdstad van Bolivia, ligt aan de voet van deze besneeuwde bergen.
24-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 2975 4 zwaarte 
Ecuador | 5 Vulkanen

Wandelreis Ecuador | 5 Vulkanen

Binnen de grenzen van Ecuador vinden we enkele van de hoogste vulkanen ter wereld. Maar liefst vijf ervan beklimmen we tijdens deze buitengewone expeditie. Natuurlijk beklimmen we ook de hoogste top van Ecuador, de Chimborazo en de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi.
22-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 3095 4 zwaarte 
Ecuador | bergen en jungle

Wandelreis Ecuador | bergen en jungle

Ecuador is een zeer afwisselend en kleurrijk land, van de hoge Andes tot het tropische Amazone gebied. De afwisselende wandelreis door centraal Ecuador beginnen we met 2 trekkings om ons zo voor te bereiden op de beklimming van de Cayambe vulkaan.
21-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 2695 4 zwaarte 
Noord Chili

Wandelreis Noord Chili

Chili is een zeer aangenaam reisland: aardige mensen en een bijzonder gevarieerd landschap. Langs de grens met ArgentiniŽ en Bolivia is het prachtig wandelen over de op 4000 meter gelegen hoogvlakte: de Altiplano. Er is veel wild en boven het landschap torenen besneeuwde, al dan niet actieve, vulkaankegels uit.
22-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2845 3 zwaarte 
Peru | Cordillera Blanca

Wandelreis Peru | Cordillera Blanca

De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. We ronden het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en hebben we tijd om zowel oude Inca-ruÔnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.
21-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 1820 4 zwaarte 
Peru | Cordillera Huayhuash

Wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash

Twee spectaculaire berggebieden van Peru worden in deze drieweekse reis gecombineerd. We lopen drie dagen een acclimatisatietocht in de Cordillera Blanca en aansluitend negen dagen trekking rond de Cordillera Huayhuash.
22-daagse reis 14 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 
USA | De Nationale Parken van Utah en Arizona

Wandelreis USA | De Nationale Parken van Utah en Arizona

Op deze bijzonder fotogenieke rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, op het hoogtepunt van de kleurrijke ĎIndian Summerí, ontdekken we de bekende en minder bekende natuurparken van het Colorado-plateau, Utah en Arizona op een unieke manier. Tijdens halve en hele dagwandelingen verkennen we de canyons, bergen en boeiende geschiedenis van het de Rocky Mountains en het Coloradoplateau. We nemen daarbij ruim de tijd om te genieten van misschien wel het spectaculairste landschap op aarde.
19-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 2545 2 zwaarte 
USA | Rockies and Prairies

Wandelreis USA | Rockies and Prairies

Van de oneindige grasvlaktes onder een enorme hemelkoepel tot de ĎMighty Rocky Mountainsí: het Westen van de Verenigde Staten kenmerkt zich door indrukwekkende clichťs. In het land waar de Indianen en bisons ooit heer en meester waren, bezoeken we enkele markante plekken zoals de nationale parken van Badlands in South Dakota, Yellowstone en Grand Teton in Wyoming en natuurlijk Rocky Mountain National Park in Colorado, waarin Jonathan Vandevoorde prachtige wandelingen heeft uitgezet en het spotten van wildlife gegarandeerd is. Tijdens de reis bezoeken we bovendien enkele boeiende plekken die een cruciale rol gespeeld hebben tijdens de zgn. Indianenoorlogen van de tweede helft van de negentiende eeuw. We overnachten in eenvoudige hotels. In Yellowstone slapen we in onze eigen tent en in Grand Teton in canvastenten. Op deze reis komt het Wilde Westen echt tot leven.
18-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 2390 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord