Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Noord- & Zuid-Amerika

Aan de westelijke kant van het Zuid Amerikaanse continent rijst over de hele lengte het Andesgebergte op. Van noord naar zuid is er een overgang van tropisch klimaat tot het gematigde tot koude Patagonië, van groene Amazonejungle tot aan de gletsjers van het zuidelijk Patagonisch IJsveld. Aan de oostkant van het centrale deel strekt zich een droge en winderige hoogvlakte uit (zoals Tibet ten noorden van de Himalaya), de Altiplano.

Tijdens de wandelreizen in Peru en Ecuador maken we fantastische trektochten en/of beklimmen we hoge bergen of vulkanen. We maken kennis met oude Indianenculturen als we langs ruïnes komen uit lang vervlogen tijden maar zeker ook als we samen optrekken de paardenmannen of lamadrijvers die ons begeleiden op de trekkings. In de Verenigde Staten maken we kennis met de Hopi- en Navajo Indianen in de reservaten. Zij vertellen over hun heilige plaatsen en over de matriarchale samenleving waar zij deel van uit maken.

Onze wandelreizen Noord- & Zuid-Amerika

sorteer op

Expeditie

Aconcagua is de hoogste berg van ArgentiniŽ, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. De beklimming is technisch eenvoudig. Je hoeft bijvoorbeeld geen gletsjer over te steken, maar je moet dit avontuur zeker ook niet onderschatten. De kans op harde wind, de kou en het feit dat je zelf de hogere kampen moet inrichten, maken de beklimming tot een ware uitdaging.
22-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 4100 5 zwaarte 
Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni

Wandelreis Bolivia | Cordillera Real + Salar de Uyuni

Bolivia is ťťn van de armste en misschien wel het meest Indiaanse land van Zuid-Amerika. Overal zie je de felgekleurde draagdoeken om de schouders van vrouwen met hun bolhoedjes en vlechten. Zoals de vulkanen in de omgeving van Uyuni de westgrens van de Andes vormen, zo vormt de Cordillera Real de oostgrens. Tussen deze twee bergketen ligt een hoogvlakte en het mystieke Titicaca meer. La Paz, culturele hoofdstad van Bolivia, ligt aan de voet van deze besneeuwde bergen.
24-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 3250 4 zwaarte 
Ecuador | 5 Vulkanen

Wandelreis Ecuador | 5 Vulkanen

Binnen de grenzen van Ecuador vinden we enkele van de hoogste vulkanen ter wereld. Maar liefst vijf ervan beklimmen we tijdens deze buitengewone expeditie. Natuurlijk beklimmen we ook de hoogste top van Ecuador, de Chimborazo en de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi.
22-daagse reis 14 dagen lopen reissom vanaf € 3495 4 zwaarte 
Ecuador | bergen en jungle

Wandelreis Ecuador | bergen en jungle

Ecuador is een zeer afwisselend en kleurrijk land, van de hoge Andes tot het tropische Amazone gebied. De afwisselende wandelreis door centraal Ecuador beginnen we met 2 trekkings om ons zo voor te bereiden op de beklimming van de Cayambe vulkaan.
21-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 3095 4 zwaarte 
Peru | Cordillera Blanca

Wandelreis Peru | Cordillera Blanca

De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. We ronden het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en hebben we tijd om zowel oude Inca-ruÔnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.
21-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 
Peru | Cordillera Huayhuash

Wandelreis Peru | Cordillera Huayhuash

De Cordillera Huayhuash ligt in Noord-Perķ, even ten zuiden van de Cordillera Blanca. Dit dunbevolkte gebied is weliswaar klein, maar tegelijk ook een van de meest spectaculaire gebergtes in de Cordilleras de los Andes. In de Huayhuash zweeft de condor nog vrij rond. In dit gebied met zijn scherp gekartelde en met ijs bepantserde pieken speelt de bestseller ĎOver de Randí (Touching de Void) van de Britse bergklimmer/auteur Joe Simpson. Imposante toppen als de YerupajŠ (6634m), de steile Jirishanca (Kolibriesnavel, 6126m) en de SiulŠ Grande (6356m) zijn met hun steile wanden weliswaar een maatje te groot voor de doorsnee-bergsporter, maar de omronding van dit massief is al pittig genoeg en een even gevarieerde als onvergetelijke belevenis.
21-daagse reis 16 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 
USA | Best of the Southwest

Wandelreis USA | Best of the Southwest

Tijdens de meivakantie ontdek je tijdens gevarieerde dagtochten het beste wat de spectaculaire canyons en woestijnen van het Amerikaanse Zuidwesten te bieden heeft. ďBest of the SouthwestĒ is een fotogenieke wandelreis door Arizona en Utah waarbij we de wereldberoemde maar ook minder bekende natuurparken van het Colorado-plateau op een unieke manier beleven, midden in het misschien wel het spectaculairste landschap op aarde.
14-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 2420 3 zwaarte 
USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten

Wandelreis USA | Nationale Parken van het Amerikaanse Zuidwesten

Op deze bijzonder fotogenieke rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, op het hoogtepunt van de kleurrijke ĎIndian Summerí, ontdekken we de bekende en minder bekende natuurparken van Colorado, Utah en Arizona op een unieke manier. Tijdens halve en hele dagwandelingen verkennen we de canyons, bergen en boeiende geschiedenis van het de Rocky Mountains en het Coloradoplateau. We nemen daarbij ruim de tijd om te genieten van misschien wel het spectaculairste landschap op aarde.
19-daagse reis 14 dagen lopen reissom vanaf € 2965 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord